Tisdag 28 april - Gästbloggare....JA....

I morse hade Jimmy och jag bestämt att jag skulle möta honom på pendeltågstationen Södertälje Centrum kl 07.55. Han behövde hjälp att komma av pendeltåget med sin rullstol. Han får ju fortfarande inte stödja ordentligt på höger ben och vänster fot och får inte heller stödja på höger armbåge....lite besvärligt. Caroline hade kört ombord honom i Solna och jag tog emot i Södertälje. Vi tog oss upp till Stadshuset för att äta frukost i restaurangen. Lite bökigt var det med hiss och inslussning.... men det gick med lite hjälp.

Jag hade vid 9.00 ett spännande och intressant möte med Mr Kringelstan.se, Fredrik. Jag fick frågan om jag vill bli Gästbloggare på samma sätt som "Jompa" har varit och fortfarande är. Jag har funderat en tid, men nu bestämt mig för att anta utmaningen. Jag är övertygad om att detta är framtidens sätt för politiker att föra en dialog med väljare och övriga medborgare. Jag tycker det är vår skyldighet att pröva nya sätt att nå ut. Så sagt och gjort....nu har jag sagt JA....känns lite pirrigt och nervöst.

Sedan fick jag ett möte inställt, och det kändes bra att få lite extratid som gick åt till några mailsvar...Jag har nu... ca 120 som är markerade som olästa mail, som egentligen inte är olästa utan åtminstone skummade och sedan markerade för att hanteras på något sätt.... Härom dagen betade jag av en del och var nere i 59...men nu är jag igen uppe i 120...SUCK!

Jimmy och jag rullade sedan iväg på lunch...attans vilka sneda trottoarer vi har i den här stan´, och höga trottoarkanter...Vem är ansvarig, tro...jo JAG. Jag får ta tag i detta på allvar, liksom trafiksäkerheten...och lite annat smått och gott...

Jag rullade hem Jimmy efter luchen och hann sedan precis till mötet i styrgruppen för södra stadskärnan. Det börjar så smått ta form...programförslaget. Jag tycker det är ett spännande förslag att diskutera kring. Det är ändå så att det är otroligt många synpunkter och allra mest från (FP). Jag tycker faktiskt de är besvärliga och inte accepterat, som vi andra partier, att få fram ett förslag att låta södertäljeborna tycka till kring.....märkligt!

Direkt efter detta möte slank jag in på en ungdomskonferens, som börjat något tidigare, och som ordnats av kommunen. Det var alla kommunens medarbetare under 30 år som var inbjudna. Lite spännande initiativ tycker jag.

Efter en stund vid datorn så åkte jag och storhandlade på ICA-Maxi...hur roligt är det på en skala....? ;-) Jag var helt enkelt tvungen att ta mig dit för att fylla på mina tomma förråd.......

På väg hem ringde jag en medborgare som är lite sur på att jag inte lyckats uppfylla hans önskemål om en parkeringsplats för lastbilar med släp. Det är så att utredning pågår både för att hitta lösningar på parkering inte bara för lastbilar, utan även bussar, MC och husbilar......allt är inte så enkelt att ordna som det verkar.... Det blev ett långt samtal, men han var nöjd och glad och positiv. Det känns ändå bra.

Nu är kl 23.10....

Gonatt

Måndag 27 april - möten som avlöser varann....

I morse började dagen med kommunstyrelsemöte. Vi tog bland annat beslut om att inte ha en folkomröstning om Järna egen kommun, i nuläget. Vi beslutade om att frågan pånytt skulle tas upp första kvartalet 2011. Alliansen ville besluta om att låsa en folkomröstning till tredje kvartalet 2011. Jag tycker vårt och därmed kommunstyrelsens beslut om att frågan får tas upp igen 2011 och då uppdatera utredningen som ligger till grund för vårt ställningstagande, där LSS-kostnaderna är av avgörande betydelse för att Järna, de södra kommundelarna skulle ha MYCKET svårt att klara sin ekonomi. Efter detta får man åter titta på om en folkomröstning kan vara aktuell.

Vi var klara ca 11.45 och nästa möte började först 13.00. Lunchen hann jag därmed få i mig. Det var en god lunch. Därefter började vårt måndagsmöte med k-råd och k-sekreterare. Vi diskuterade hur vi ska hantera den finansiella krisen. DET ÄR bekymmersamt för kommunen. På onsdag ska vi ha ett extrainsatt KsAu där vi ska gå igenom ekonomin nu och framöver. I KsAu är alla partier i Ks representerade. Vi fick också besök av Kjell Hasslert, koncerndirektören som gick igenom ärendena inför Koncernstyrelsen i nästa vecka. Jag var sedan tvungen att gå tidigare från mötet för att hinna till nästa som började 15.00.

Nu var det på Telge AB, där vi skulle ha ett möte med Kjell Dahlström, som är regeringens utsände i spårbilsfrågan. Han ska utse ett antal kommuner där en pilotbana är möjlig att bygga med stöd från staten. Mötet var spännande och mycket intressant.

Nu hade jag bråttom igen till nästa möte som var Kommunfullmäktige i Stadshuset. Vi hade bland annat Årsredovisningen på dagordningen, upphävande av det så kallade nollarrendet och jag hade en fråga att besvara om reflexer på 30-skyltarna som nu börjar ta över vår kommun....vilket är härligt!

Ett negativt bokslut är aldrig bra och inom de närmaste åren ser det inte så förhoppningsfullt ut att bli bättre. Trots detta tog jag bara upp positiva och viktiga saker som hänt i kommunen. De andra pratade ju bara om eländet. En årsredovisning handlar ju också om måluppfyllelse och att synliggöra både bra och det lite mindre bra. Ca klockan 20.45 var det slut.

Jag satt kvar en stund vid datorn innan jag åkte hem och fick i mig lite mat...

Nu är kl 23.10...

Gonatt

Fredag 24 - söndag 26 - Sol i massor....

Fredag morgon skulle jag på möte i Landstingshuset i Stockholm. Det var Svenska Klimatkommunernas årsmöte. Jag åkte pendeltåg dit och var tidigare än beräknat på plats. Men det var skönt att inte stressa utan ta en lugn promenad från Klarabergsviadukten till Hantverksgatan och Landstingshuset. Det var en härlig morgon med mycket sol.

Årsmöten är ju aldrig särskilt upphetsande, men nödvändiga. Idag skulle då också en styrelse väljas. När så valberedningens förslag lästes upp, så kunde jag inte låta bli att reagera....8 män och 2 kvinnor var föreslagna. Det är inte acceptabelt. Jag var bara tvungen att erbjuda mig att sitta i styrelsen och detta mottogs tacksamt, precis som ytterligare en kvinna på mötet. Vi två blev invalda och styrelsen uttökades till 9 ordinarie + 3 ersättare, Jag blev ordinarie, och ser verkligen fram emot att delta aktivt. Det är viktiga frågor och vi måste i kommunsverige hjälpas åt. Första mötet blir fredag 12 juni i Lund, där kansliet ligger. Därefter skulle valberedning väljas. Döm om min förvåning, eller egentligen inte, när förslaget var 3 män. Jag sa att vi måste få in en kvinna, och då blev en tjänsteman invald, Madeleine miljöstrateg från Södertälje. Ja vi från Södertälje angav tonen på detta årsmöte, känns bra  ;-)

Jag tog mig sedan hem och satt en stund i Stadshuset och jobbade medan Julia hämtade Jenny vid Södertälje Syd, dit Jenny kom från Uppsala. Det är Jennys Södertäljehelg med jobb på Stadium och sedan kommunfullmäktige på måndag.

Det var en fantastiskt fin kväll och vi bestämde oss för att sitta och äta på en uteservering, som blev Mira Mar vid Maren. Vi åt och satt en lång stund och pratade och njöt av den första riktiga "sommarkvällen".

-------------------------------------------------

Lördag -

Lördag blev en dag som lämpade sig för tvättning och att läsa handlingar inför kommunfullmäktige där bokslutet för 2008 är i fokus. Jag skrev också ett utkast till svar på en debattartikel om spårbilar som Staffan Ternby, som ordförande i Handelskammaren har skrivit i Lt. Jag tycker det är märkligt att man inte tar reda på fakta innan man som en känd och  högt uppsatt person skriver. ..........

Jag gick sedan min Chi-promenad samtidigt som Jenny sprang samma sträcka. Därefter åt vi en god middag tillsammans och hade en mysig kväll.

--------------------------------------------------

Söndag -

I morse satt Jenny och jag ute på kökstrappen och åt en riktigt god frukost. Solen sken och fåglarna kvittrade. Jenny åkte till jobbet och jag fortsatte med tvättningen. Jag gick också igenom Kommunstryelsehandlingarna och förberedde ytterligare inför kommunfullmäktige i morgon kväll.

När Jenny kom hem gick vi tillsammans min Chi-promenad och hade det riktigt mysigt. Vi stannade och satt en stund och tittade ut över Mälaren. Det är en fantastisk utsikt både in i Sundsörsviken och bort mot Gripsholmsviken.

Nere vid båtklubben var det aktiviteter kring båtarna, nästa helg ska de läggas i.

Tiden går så fort...nu är den nästan 23.00...

Gonatt....

Torsdag 23 april - Tillgänglighet och gott bemötandespel...

Jag vaknade med solen rakt in i sovrummet i morse. Ja, jag har inga rullgardiner eller fula persienner någonstans i mitt hus. Jag tycker verkligen persienner är fula. Jag gillar att vakna till dagsljus. Idag har jag stora förväntningar på vädret, det har lovats värme och sol. ......Lite kyligt var det dock på morgonen, men....jag som älskar att vara ute kunde inte låta bli att äta frukost på kökstrappen. Jag hade, som vanligt, lite kort om tid och hann inte ner till brevlådan och hämta Lt., så jag tog av mig glasögona på trappen...jag behövde dem ju inte. Jag satt ändå i lång vinterkappa och njöt i solen, en stund. En riktigt bra början på dagen......trodde jag 

Jag gjorde mig iordning och tyckte jag hade hyfsat med tid och gav mig iväg in mot stan´ men hann inte längre än till utfarten vid min brevlåda...där jag hämtade tidningen....DÅ... kom jag på att mina glasögon saknades..... katastrofläge.... ska man egentligen inte säga i sådana här bagatellsammanhang...men jag klarar mig inte utan glasögon. Jag fick ge mig tillbaka in i huset...ingenstans fanns de. Jag kände faktiskt på huvudet om jag hade dem i panna, men inte... Jag letade i 10 min och tillslut memorerade jag och gjorde en efterkonstruktion av min morgon...steg för steg... Efter en stund kom jag på att jag suttit på kökstrappen och där ute låg de....VILKEN LYCKA!  Jag har några gånger funderat på hur bra det vore om man som när man inte hittar mobilen kan ringa till den.... ja, ja...jag får uppfinna nåt´ ... ;-)

Jag blev såklart försenad till mitt första möte, personalutskottet. Sånt är livet.

Sedan åt jag arbetslunch med Elias, där vi gick igenom lite av varje.

Efter lunch hade jag tekniska nämnden, som vi bantat ner till att kunna genomföra på 1,5 timme. Vi var klara redan efter 1 timme och 10 min, vilket är helt otroligt snabbt. Vi fick en lång fikapaus, eftersom vi kl 15.00 skulle spela BOHICA spelet som handlar om att svara på frågor om fakta, olika påhittade händelser och påhittade samvetesfrågor. Det blir spännande diskussioner och är faktiskt riktigt kul och utvecklande för nämnden. Meningen är att en spelledare som finns med antecknar under spelets gång och sedan kommer med en återkoppling till vilka förbättringar som nämnden ev behöver jobba med. Ska bli spännande att höra resultatet.....

Jag var tvungen att ta en paus mitt i spelet och istället hjälpa Jimmy, som fortfarande sitter i rullstol efter trafikolyckan. Han skulle ta sig till pendeltåget med rullstol, kryckor och packning, för att åka till Caroline i Solna. Jag rullade ner honom för Lovisinsgatan, där jag upptäckte ett antal problem för en rullstol att ta sig fram gropar och höga kanter. Vi måste bli ännu bättre på att skapa tillgänglighet för alla....
När pendeltåget kom så var det turligt nog ett nytt där golvet är på samma nivå som perrongen, men ändå inte helt enkelt med en ganska stor springa mellan vagn och perrong....men det ordnade sig. Jag gick tillbaka och fortsatte spela.

Efter en sväng i stadshuset för att hämta handlingar och lite annat, så åkte jag sedan hem vid 18.30....jag förstår inte var tiden tar vägen...

Nu är kl 22.30 och det är snart dags att sova.....

Gonatt


Onsdag 22 april - Inspirerande möten......

I morse var det kallt igen. Kände mig riktigt frusen. Jag började med ett möte på 4:e våningen, bra motion, med miljöstrategerna. Som vanligt känns det bra efter möte med dem. De är så engagerade och får mycket gjort. Vi gick igenom grundstrukturen för hur vår nya klimatstrategi ska se ut. Vi gick också igenom hur vi vill lägga upp miljömålen i mål & budget dokumentet.

Sedan åt jag den regelbundet återkommande lunchen med koncerndirektören Kjell Hasslert. Vi har alltid mycket att prata om. Han är högsta ansvarige chef för de tjänstemän som jobbar med flera av mina ansvarsområden: övergripande miljöfrågor och tekniska nämndens frågor.  Det är alltid inspirerande att träffa Kjell, som är en glad och entusiastisk person, det smittar.

På eftermiddagen hade jag lovat Jimmy att hjälpa honom en stund med att hålla ordning på olika papper. Det tog en stund....Det är både dyrt och besvärligt att vara trafikskadad och sitta i rullstol.

Jag hade sedan ett par timmar framför datorn och med tekniska nämndens handlingar.

Därefter åkte jag iväg på ett kompismöte. Det behövs som omväxling till alla andra möten. Det blev inte så sent.

Men...nu är kl 22.40 och jag är rätt trött..

Gonatt

Tisdag 21 april - Anders Lago och jag hos mp-riksdagsgrupp...

Imorse klädde jag mig lite finare än vanligt. Jag bryr mig alltid om hur jag klär mig, gillar att matcha färger och så.... men absolut inte överdrivet... tänker i allafall till varje morgon innan jag bestämmer mig. Idag skulle jag ju iväg till riksdagen på besök hos mp-riksdagsgrupps möte.

På förmiddagen hade jag inget möte  utan kunde koncentrera mig på att förbereda eftermiddagens mötet på riksdagen. Jag hade redan under hösten-08 bett om ett möte med mp-riksdagsgrupp och presentera Södertäljes flyktingsituation. Jag ville ha med mig Anders Lago (s) av några orsaker. Först och främst för att han är Kommunstyrelsens ordförande och därför högsta ansvarige politiker i Södertälje, men också som min "sakkunnige", eftersom han är otroligt bra insatt och uppdaterad i dessa frågor.

Först hade vi ett extrainsatt kommunstyrelsemöte. Återkommer till det lite längre fram....

Senare under eftermiddagen åkte vi så mot den stora staden och skulle till Mynttorget 2. Vi var där i god tid.....vilket kändes skönt och vi hittade så småning om rätt. Mötet gick riktigt bra. Jag tycker vi fick bra respons...Vi kommer framöver att bjuda in språkrören och båda partiledarna från (s) och (v), till Södertälje, för att försöka resonera vidare.

Vi skulle vara där ca 30 min, men intresset var stort och det blev många frågor så vi höll på i ca 1 timme. Vi stannade sedan en stund och fikade och åkte sedan hem till vår egen -Internationella huvudstad-

Idag fyller min älskade mamma år...jag är så glad att jag kom ihåg att ringa och gratulera...hipp hipp hurra....

Nu är kl 22.45 och jag är trött...

gonatt.

Måndag 20 april - missat möte....

I morse ställde vi in ett möte som skulle börja redan kl 8.00...skönt. Sedan missade jag ett möte kl 9.00...totalt...det händer bara inte mig...men hände faktiskt idag. Men det ordnade sig med ett möte senare under dagen. Kändes väldigt pinsamt....

Kl 10.00 hade jag sedan ett möte med kostchefen och en från Telge Inkösbolag, om ett uppföljningssystem, som underlättar för de som ska köpa livsmedel och gör det lättare att köpa ekologiskt. Verkar väldigt bra.

Sedan hade Elias och jag en arbetslunch, där vi åt pizza och gick samtidigt igenom några viktiga punkter.

På eftermiddagen hade vi vårt måndagsmöte med k-råd och k-sekr. Där vi började med mitt missade möte sedan morgonen. Det var en från miljökontoret och en representant från LRF som berättade om möjligheter med enskilda avlopp, som är ett bekymmer för kommunen. Våtkompostering var temat, som var mycket intressant och väl värt att utreda möjligheterna kring.Sedan gick vi igenom Kommunstyrelseärendena, som vi inte har problem att komma överens om. Vi pratade en del ekonomi och trygghetsfrågor, som alltid är aktuella.

Efteråt satt jag kvar ända till kl var över 21.00 och tog fram material för mitt och Anders Lagos viktiga besök i riksdagen hos Mp-riks i morgon. Vi ska informera om läget i Södertälje när det gäller flyktingsituationen... Ska bli spännande.

Nu är kl 00.00 och jag måste sova....

Gonatt....

Söndag 19 april - Tranor, häger och ....grattis......

Efter en städförmiddag, så kom jag äntligen iväg på min Chi-promenad. Jag gick i raskt tempo och solen sken, det var ca 10 grader och blåste ganska rejält. När jag gått nästan hälften så hörde jag hur det ven i luften...tre tranor seglade förbi precis ovanför mitt huvud. Det är mäktigt stora på nära håll. Jag gick vidare och plötsligt kom ytterligare en stor fågel, precis ovanför mig...nu var det en häger. Jag fortsatte och plötsligt kände jag mig iakttagen och såg då tre rådjur som stod blick stilla och följde mig med blicken. De stod mitt i en ekbacke i ett hav av vitsippor och blåsippor..... DET är min närmiljö och den är fantastisk.......

På sena eftermiddagen skulle jag iväg på uppvaktning i Järna. Hasse Neideman, den absolut viktigaste miljöpartisten, som är ordförande i Järna kommundelsnämnd, fyller 60 år. Han är ansiktet utåt mot våra väljare i Järna, som är otroligt många. Han har ett stort ansvar och jag tycker han sköter det på ett mycket bra sätt.......Stort GRATTIS Hasse!

Väl hemma igen var det dags att ta itu med lite eftersatt jobb....mail och handlingar...

Nu är kl redan 23.00...

Gonatt..

Fredag och Lördag 17-18 april - Peter Örn och EKO-fest

I morse vaknade jag pigg och utvilad. Jag tror att jag passar bättre i "sommartidscykeln"..... alltså en timme innan den riktiga tiden...(hm...)...vilket är konstigt eftersom jag anser mig morgontrött... nåväl skönt att känna sig pigg...

Jag började dagen i Lindvreten där staben för Södertörns Brandförsvarsförbund sitter. Vi hade möte med förbundsdirektionen, där jag har äran att sitta. Jag gillar det, efter att ha varit gift med en brandman i 27 år, så har jag lärt mig mycket om dessa frågor. OCH jag tycker de är mycket viktiga och får absolut inte nonchaleras. Vi har bekymmer framöver, med den finansiella krisen. Kommunernas minskade skatteintäkter, som innebär nedskärningar hotar säkerheten. Det är oerhört svårt att göra de rätta prioriteringarna i dessa tider. Brandförsvaret är bantat till ett minimum i utryckningsdelen. Brand och olyckor kommer tyvärr alltid att hända, och ofta också bli fler i kristider.

Direkt efter det åkte jag tillbaka till Södertälje och sa några väl valda ord på politikertorget om årets städkampanj i samband med Håll Sverige Rent, som var en invigning av kommande 3 veckors föreningsstädande. 2007 vann vi Håll Sverige Rents tävling om flest antal städande i kommunen. 2008 var vi BARA NÄRA att vinna....men i år tänker vi återta täten..... Detta är en viktig del i trygghetsarbetet. En ren och snygg stad skapar trygghet.

En stund senare hade jag, Anders Lago och ett antal tjänstemän från samhällsbyggnadskontoret ett viktigt möte med Peter Örn, som är ordförande i kommitten som ska fördela pengar till kommuner som jobbar med hållbar samhällsutveckling. Ett intressant och givande möte där även SL, Scania och Swebus var med. Vi presenterade vår ide om en utveckling av vår stadskärna, med minskad biltrafik men med förbättrad kollektivtrafik, bl a med ett ev spårbilssystem och en bussmetro. Vi fick en del att tänka på hur ansökan ska formuleras.....bra... Jag tycker vi fick bra respons....

Vid 17.00-tiden var jag påväg hem..

-------------------------------------------

Lördag 18 april

Idag hade miljöpartiet i regionen ordnat en kommun och landstingsdag. Vi höll till på hotell Hilton vid Slussen och det var välorganiserat och intressant upplägg. Det var blandat med föredrag i storsal, intervju av Eu-kandidater, där Carl Schlyter är underbart inspirerande att lyssna på, och vår nya Isabella var inte heller så dum.... Vi hade sedan seminarier att välja att gå på. De handlade i huvudsak om hållbart bostadsbyggande, men också om ledarskap och att mp växer... Det var faktiskt riktigt svårt att välja...

Allt avslutades med en fest med trerätters ekologisk vegetarisk middag....nja...jag är inte så mycket för det vegetariska, men nån gång ibland ändå.......alla miljöpartister är inte vegetarianer eller veganer...

Jag gick därifrån med ett leende på läpparna och kände att dagen gett energi och motivation till fortsatt stort engagemang....Känns härligt..

Torsdag 16 april - En dag i kdn:s tecken......

Idag var jag i stadshuset redan 7.45, vilket är ovanligt tidigt. Jag hade ett möte kl 8.30 där kommundelsnämndernas presidier; Järna, Hölö/Mörkö, Vårdinge och Enhörna, var inbjudna för att ha en dialog med de kommunala bolagen; TelgeBostäder, TelgeFastigheter, TelgeNät och TelgeÅtervinning. Jag var inbjuden bl a som ordförande i tekniska nämnden, men också för att jag sitter i kommunstyrelsen och koncernstyrelsen...moderbolaget TelgeAB. Det var ett givande och intressant möte. Vd:arna gick igenom vad de olika bolagen hade pågång ute i de olika kommundelarna. Det var ett första möte, som ska bli regelbundet minst en gång om året, för att upprätta en direktkommunikation mellan dessa. Det behövs.

Direkt efter hade vi ett av våra regelbundna möten mellan kommundelsnämnd(kdn)sordförandena och facknämndsordförandena. Det behövs verkligen, för att kontinuerligt stämma av vad som händer och sker. Vi pratade bland annat om hur kdn tar sin roll som skolstyrelse. De måste bli lite mer drivande och ställa krav på utbildningskontoret, var slutsatsen. De har det tufft, som även har ansvar för äldreomsorgen, gator, park och grönt och kultur och fritidsdelen i sitt geografiska område.

Sedan var jag på en konferens som Kommunala Handikapprådet anordnat. Där redovisade vi från kommunens sida vad vi gör för att förbättra tillgängligheten. Vi är faktiskt ganska duktiga, OCH det är MIN nämnd tekniska som har ansvaret. Det var vår ganska nyligen anställde Anna, som ansvarar för dessa frågor som gick igenom detta på ett utmärkt sätt.

Jag var tvungen att gå efter en stund. Först ringde Länstidningen och ville höra om vilket ställningstagande som vårt mp-medlemsmöte tagit i frågan om "De södra kommundelarnas möjlighet till att bilda en egen kommun". Vårt medlemsmöte beslutade om att inte gå vidare till en folkomröstning och inte driva frågan vidare i nuläget.

Därefter satt jag vid datorn en stund och skickade några viktiga mail.............är nu nere i 69 ohanterade mail......Yippiii...det går äntligen åt rätt håll. Jag förberedda också några "väl valda ord" som jag ska säga vid några tillfällen...bland annat imorgon som invigning inför Håll Sverige Rentkampanjen som pågår med städning i 3 veckor. Det gäller att vara förberedd.

Jag hade sedan ett kort möte med Anders (Lago) om flyktingfrågan, och lite annat internt.

Jag åkte hem vid ca 18.00.....

Kopplade som vanligt upp mig när jag kom hem...men satt inte vid datorn förrän lite senare.... nu ungefär...kl är 22.05...och jag vill ha en tidig kväll....

Gonatt..

Onsdag 15 april - Fair Trade och ekonomiska bekymmer....

Idag började dagen med KsAu kl 9.00...8 trappor upp i Nya stadshuset...puh...bra motion. Vi gick igenom kommunstyrelseärendena och fick information om bland annat flyktingfrågan. Vi har fortsatt högt antal asylsökande konstant mellan ca 1000-1200st personer. Endast ca 24% får uppehållstillstånd, men ett stort antal överklagar och ett antal gömmer sig vid ytterligare avslag. Vi har också ett antal anhöriginvandrare utöver detta.

Efter lunch läste jag på lite extra i några ks-ärenden, utvecklingsprogrammet t ex som handlar om kommunens vision 2020 och hållbarhetsarbete. Det är ett viktigt dokument som ska genomsyra all verksamhet och alla beslut i Södertälje - Sverigen internationella huvudstad, framöver.

Därefter hade jag ett möte med kostchefen Sara, en härligt engagerad och drivande person. Vi gick igenom läget och framtiden för tre frågor;

* Målet att uppnå 50% av inköpta ekologiska produkter år 2010, det är inte lätt att hinna uppnå detta. Vi har idag i genomsnitt ett inköp av ekologiska priodukter på 18%, vilket i jämförelse med andra kommuner är väldigt högt. Vi ska återkomma till hur vi ska hantera detta.

* Hur ska vi kunna utropa oss till en GMO-fri zon? Det finns ett antal problem, t ex hur vi kontrollerar detta när det inte finns någon lag på att detta inte måste redovisas i innehållsdeklarationen. Vi kan ha ambitionen att inte köpa in produkter som innehåller GMO. Vi ska fortsätta hitta möjligheter.

* Hur går vi vidare med att, när vi nu snart kan utropa oss till en Fair Trade City, öka intresset bland kommunens näringsliv bl a att jobba för detta? Fair Trade är Rättvisemärkta varor. En stor solidaritets handling att köpa dessa produkter och att därmed bidra till en bättre tillvaro för ett antal människor.

Sedan hade vi ett möte i miljöpartiets politiska grupp, där vi varje månad går igenom vad som händer i nämnder och styrelser och de ärenden som ska beslutas på kommunstyrelsen. Jag informerar också om andra aktuella frågor.

Vi pratade bl a om framtidens vattenförsörjning i Södertälje, eftersom maxuttaget snart är nått. Inte så lätt. Vi diskuterade också ekonomin under 2009-2011.  Kort, kommer vi sakna ca 140 miljoner kr 2009, ca 300 mkr 2010 och drygt 350 mkr 2011. Hur ska vi hantera detta? Ja, det blir en angenäm uppgift..... Vi diskuterade en hel del andra frågor också och var färdiga ca 20.30.

Nu är kl 23.20...och jag ser.... "Kvällsöppet med Ekdal"

Gonatt...


Tisdag 14 april - Min nytvättade tangoröda miljöbil .... ;-)

I morse åkte jag direkt till frissan... jag har ju förmånen att jobba jämt och kan därför också lägga in egen tid emellanåt på "vanlig" tid..... De gånger jag går till frissan, så känner jag mig lyxig. Jag kopplar av och njuter av att bli ompysslad. Inte alltid är jag nöjd när jag går därifrån... ;-) ...de stylar för mycket. Jag vill helst hem och tvätta om håret och/eller ruffsa till det på nåt sätt.... Idag var det lite svårt eftersom jag skulle gå direkt till jobbet efteråt. MEN, den här gången var jag förvånandsvärt nöjd.... och gick med raska steg och lämnade in ett par skor för klackning, hämtade medicin på apoteket, slängde i mig en kokt med bröd (känns aldrig riktigt bra...en nödlösning) och skyndade vidare till vårt måndagsmöte med k-råd och k-sekr. På mötet gick vi igenom Ks-handlingarna till det kommande Ks-mötet. Vi diskuterade mycket kring flyktingfrågan och tryggheten i kommunen, ett antal bränder, vandalisering och trakasserier oroar oss oerhört mycket. Det är i första hand en polisiär fråga, men vi samarbetar både med polisen och räddningstjänsten för att vi tillsammans ska försöka förebygga dessa händelser. Det är inte lätt att hitta sätt för detta.

Efter måndagsmötet som var slut strax efter 16.00, så jobbade jag mig igenom ett antal mail. Jag har 155 mail som jag måste hantera, eller bevaka, på olika sätt. Det fylls på snabbt i min branch... ;-) Det gäller att hela tiden hålla koll på läget och prioritera...och prioritera......

Sedan blev jag hämtad av Julia....som kom i min nytvättade tangoröda miljöbil, med sommardäck på lättmetallfälgar....ganska tufft faktiskt.... jag älskar positiva överraskningar... Tack Julia och Carlos....

Senare på kvällen fortsatte jag med mail-traven....

Kl är 22.10...

Gonatt

Annandagpåsk 13 april - Däcksbyte...

Idag fick jag hjälp med däcksbyte, det är så skönt när det är avklarat. Jag tog min Chi-promenad under tiden. I skogen var det vindstilla och en koltrast sjöng sin vackra sång. Han satt högst  upp i en grantopp i sin svartglänsande fjäderskrud och sjöng som om han ville överrösta alla andra fåglar..... total avkoppling, men med samtidig motion.

På kvällen såg jag van Veeteren, svensk kriminaldeckare, på pilatesbollen.

Nu är kl 23.05 och det är arbetsdag i morgon.

Gonatt...

Påskdagen 12 april - Intelligenta katter ..och häxor

Imorse väntade jag på regnet...det kom aldrig....gör inget... Det var fortsatt härlig sol men blåste väldigt mycket och var inte lika varmt som igår, men skönt ändå på min fantastiska altan.

Jag satt en stund på altanen och åt först frukost och sedan drack jag kaffe. Då hör jag King Julian stöka om ordentligt inne i kapprummet, där dörren står öppen. Han bökar och stökar och kommer så småning om ut med en kattboll, med bjällra innuti, i munnen. Han ser sig stolt omkring med högburet huvud, och går ut på gräsmattan och börjar leka. Förmodligen ser han bollen som ett nyfångat byte. Han leker och far fram och tillbaka i gräset och kastar bollen högt i luften. Efter en stund kommer han upp på altanen och vill ha min uppmärksamhet. "Vad har du bollen", frågar jag? "Hämta den"....King Julian tittar på mig i ett ögonblick, sedan rusar han ut på gräsmattan och kommer med en stolt knyck på nacken tillbaka med sitt "byte".... Ja, jag tror ibland...att jag kan prata med djur.... Tror det finns en liten "häxa", en vänlig sådan, i mig. Tur man inte lever på den tiden när häxor brändes på bål.... ;-)



Kingen...King Julian.....en av de två hemlösa....

På eftermiddagen kom Julia hem en stund. Hon sprang sin runda och jag gick min Chi-promenad. Grodan var inte där...så det var nog inte den rätta prinsen.... ;-)

Idag fanns inte tid för något hemma-SPA. Det fick bli enkel SPA-dusch...inte så dumt det heller...

Senare åt Julia och jag en god påskmiddag.

Nu är kl 23.30 och snart dags att sova

Gonatt....

Påskafton 11 april - Första "sommardagen".....och, var det en prins??

Det var en riktigt solig, men kall påskaftonsmorgon. Jag satt ute på kökssidan med vinterkappan på mig och åt min goda frukost med ägg. Det blev väldigt snabbt varmt i luften och tillslut satt jag bara i ett linne. 

Sedan började jag snickra lite..."bra karl..förlåt...KVINNA reder sig själv.".. För några veckor sedan...förstår faktiskt inte hur det egentligen har kunna gått till...så föll en hel staketsektion från min veranda. Den låg bara där på marken när jag kom hem en dag.... Den var ispikad med åtta spikar, inte stora men ändå. Ja, ja idag spikade jag tillbaka den på plats igen. Jag passade på att rätta till lite annat också. Det blev väldigt snyggt och prydligt....känner mig nöjd...

Jag satte också i mina födelsedagspresenter i utebelysningen vid stallet och carporten. Lågenergilampor som är ljus/mörkerstyrda och bara lyser när det är mörkt. Det verkar funka....fantastiskt bra....måste skaffa fler.

Sedan började jag kratta kring mina rabatter och runt växthuset. Jag satte mig sedan i rabatten med Kattmynta och började dra ogräs. Det var inte lätt...kvickrot är inte att leka med och väldigt jobbiga att rensa bort...det formligen kryllar av rötter. Men, det blev otroligt fint. Nu ska jag, vilken dag som helst, köpa en vit buskros och en klätterhortensia. Det har jag tänkt köpa i många år...men nu ska det bli gjort. Det blir fint till mitt röda hus med vita knutar...

Jag åt en påsklunch....och fortsatte sedan ute i trädgården.

Julia och Carlos kom lite senare och vi satt i eftermiddagssolen på altanen.

Sedan gick jag min Chi-promenad och njöt i fulla drag. Jag såg en häger på nära håll, och en skogsbacke full med vitsippor, som trängdes med tusentals blåsippor. Plötsligt mitt på stigen i en lite mörk svacka framför mig satt en stor groda...jag tänkte direkt "borde jag kyssa honom", man vet ju aldrig....och man måste våga för att vinna.... Men jag funderade en stund och avstod. Är det meningen så sitter han nog där nästa gång jag går runt också...eller, har jag missat chansen???  ;-)

Jag tog därefter ett bad i mitt Hemma-SPA med min lyx-tvål och ett slottskristallglas med champange......underbart avkopplande.

Nu är kl 22.45 och jag ska försöka sova lite tidigare....

Gonatt..



Långfredag 10 april - gråt är läkande....

I morse sken solen och fågelkvittret var nästan bedövande, underbart! Jag klev upp och gjorde iordning en riktigt god frukost och åt den ute på altanen.... i vinterjacka....Är det sol och vår så är det..... Jag njöt av solen och tystnaden....

Jag bestämde mig för att ta en helt lugn dag på altanen i solen och bara slappna av och njuta... Inte ha dåligt samvete för det jag inte gör, men borde göra...

På eftermiddagen kom Julia och vi åt middag tillsammans.

På kvällen såg jag "så ska det låta" och jag tyckte det var otroligt bra artister..och underbara låtar de sjöng. Därefter "hamnade" jag i en svensk långfilm, som var jättebra!!!!! "Underbara älskade" Jag visste inte vad det handlade om, och tänkte att jag kan kolla i början... Det började direkt med en trafikolycka, som nästan tog andan ur mig, där mamman och yngsta sonen omkom. Pappan och den äldsta sonen överlevde, och deras tillvaro skildrades. Jag grät mig faktiskt igenom hela filmen.....och gråt läker....

Sorg handlar inte bara om dödsfall, utan lika mycket om olyckor eller motgångar i livet och mycket mer. Allt detta måste bearbetas, annars samlar man på sig en massa som man tillslut inte kan hantera.

Under mitt vuxna liv, så har jag många gånger tänkt att alla människor borde drabbas av någon form av tragedi, inte för att jag vill vara elak, utan för att få människor att förstå vad livet egentligen handlar om....och verkligen uppskatta det.

Jag skulle önska lite mer ödmjukhet inom politiken, Att inte tjafsa om småsaker, utan diskutera kring de stora frågorna som har verklig betydelse..... 

Nu ska jag sova kl är redan 00.40....gonatt....
 






Skärtorsdagen 9 april - Heja SJ......

På skärtorsdagen skulle Jimmy resa i väg till Örebro, till sin flickvän Caroline och hennes föräldrar. Han skulle åka tåg själv och vi var några som var lite bekymrade... Inget tåg går direkt mellan Södertälje och Örebro....byte antingen i Hallsberg eller Arboga, inte helt lätt ensam i rullstol. Men Jimmy hade ringt till SJ och fått reda på att man kunde boka en ledsagare som då hjälper till när det behövs. Julia och jag följde med Jimmy till Södertälje Syd för att se till att han åtminstone kom på tåget i Södertälje. När tåget stannat på perrongen kom en "tågvärd" och mötte upp och såg till att Jimmy hamnade rätt...det såg lovande ut. Vi vinkade av honom, och jag kan inte låta bli att få tårar i ögonen när jag ser honom sitta i rullstolen och åka iväg. Sen åkte vi hem till Enhörna.

Efter 11/2 timme var jag tvungen och ringa och höra hur det gick. Jimmy svarade då glatt i telefonen och berättade att han just då satt i en stortaxi påväg till Örebro och ända hem till Carolines föräldrars adress....(?). Det visade sig att något hänt mellan Eskilstuna och Arboga så tåget ersattes av bussar. MEN, åt Jimmy hade de beställt en extrastor taxi, så han åkte i ensamt majestät direkt dit han skulle utan att behöva ta tåget från Arboga till Örebro. Han tyckte det kändes lyxigt och väldigt bekvämt, och var väldigt nöjd med behandlingen av SJ..... Tack SJ säger jag.... med en tår i ögat...det är Jimmy värd.....min älskade son...


Onsdag 8 april - nästan hundra stygn....och spårbilar...

Idag var Jimmys första återbesök efter olyckan...han skulle kontrolleras så allt läker ordentligt. Vi började på röntgen...högerbenet skulle kontrolleras om det fortfarand låg rätt...så här såg det ut före....

Jimmys högerben båda benpiporna totalt av

...och så här efter operation...



..och det såg fortfarande bra ut.

Sen plockades gipset bort på armbågen och 29 häftklamrar i stål togs bort från såret....så här...såg det ut

Jimmys krossade armbåge

Nu är bara det "tillknycklade gemet" kvar...

Vänsterfoten som såg ut så här innan...

Jimmys vänsterfot bruten      och så här efter....med spikar och skruvar   Jimmys vänsterfot opererad

Det togs bort nästan 100 stygn i övrigt från Jimmy och läkningen såg väldigt fin ut. Vi avslutade på röntgen...igen... för att kolla hans vänsterknä, som gjort ont ända sedan olyckan men som försvann i allt det andra onda. Det visade i allafall inga skelettskador, vilket var skönt. Han ska tillbaka för en grundlig kontroll om tre veckor...

Sedan åt Jag, Jimmy och Julia en välförtjänt lunch på Ceasar (stavas det så??), gamla Eagles.

Imorgon har Jimmy utmanat SJ på deras tillgänglighet...han ska åka ensam med rullstol till Örebro med tågbyte i Arboga. Han möts av flickvännen, Caroline, på Örebro stn.  Han har bett om ledsagare som SJ erbjuder, eftersom han behöver hjälp på och av. Jag ska vara med och se så det funkar när han kliver på i Södertälje Syd. Sen fixar han det, säger han själv......Tufft av honom, tycker jag.  

På eftermiddagen hade jag presidium i tekniska nämnden och vi hade alldeles för många ärenden på vår dagordning till nästa nämndmöte. Vi har ett problem...angenämt sådant...att vi har så mycket intressant som vi ansvarar för. Vi behöver mycket information, och ofta känns det som tiden inte räcker till. Ja, ja det ordnar sig...det finns annat som är svårare i livet...än att ha för många ärenden..

På kvällen hade vi ett medlemsmöte med två punkter...kommundelningfrågan - Järna/Hölö/Vårdinge egen kommun ...och spårbilsfrågan... Jag behöver vägledning och stöd...OCH fick det i båda ärendena.

Kommundelningfrågan känns inte aktuell för närvarande och därmed inte heller någon folkomröstning i nuläget. Mycket klokt beslut...

Spårbilssystemet...har vi haft uppe vid två tillfällen på medlemsmöten redan. Jag tycker det är viktigt med information. Nu gick jag igenom underlaget till förprojekteringen och medlemsmötet gav mig fortsatt stöd att driva frågan. Det känns riktigt skönt!

Jag kan inte låta bli att fundera lite över hur (pp) hanterade frågan på sitt årsmöte, där de sa nej. Enligt Sten Lundin, ledande i pp, så visste han inte vilka kostnader det handlade om och inte vem som skulle driva, eller betala detta. OM man är ett seriöst parti så tar man inte beslut på så lösa grunder. (pp) har haft tillgång till allt färdigt material på samma sätt som jag. MEN har detta inte delgetts deras egna kan man stilla undra.... (pp) har inte heller förstått att det är bl a just deras väljargrupp som skulle ha glädje av detta system, tillsammans med ungdomar. Kollektivtrafik dygnet runt och utan tidtabell och därmed ingen väntetid. HUR kan man säga nej till det utan en ordentlig genomgång av förutsättningarna....????

Varför är människor så rädda för nya saker....varför är man inte naturligt nyfiken istället....funderar Ewa som snart måste sova..

Kl är redan 23.25....gonatt

Tisdag 7 april - Lite av varje...

Idag har jag jobbat hemifrån, varvat med städning. Jag har även passat på att sitta ute då och då i det varma solskenet....underbart. Jag börjar faktiskt snart få ordning här hemma, i allafall inne i huset. Nästa steg är uthusen... och sist men inte minst...min förvildade trädgård...men jag bor ju på landet så så farligt är det inte. Javisst ja, jag måste göra en del saker på utsidan av huset också...kanske, kanske kan få lite hjälp med detta. Vi får se.....

Jag har haft en hektisk maileftermiddag och kväll...

Kl är 22.51 och jag ska sova...imorgon ska jag följa med Jimmy på återbesök på sjukhuset. Hoppas allt läker som det ska och att han snart får börja stödja på högerbenet och vänsterfoten, så han slipper rullstolen.

Så här kan det ibland se ut i mitt plommonträd utanför mitt hus...

Fyra av mina sex fyrfotade inneboende vänner, varav två egentligen är hemlösa....


Fyra av mina sex inneboende fyrfotade vänner, varav två egentligen är hemlösa....

Gonatt....


Måndag 6 april - Elitserien...igen...GRATTIS SSK!

I morse hade jag ett möte med styrgruppen för "Södra stadskärnan", kl 9.00. Vi skulle gå igenom det förslag som så småningom ska gå ut som ett programförslag för Stadskärnan. Vi hade många synpunkter och många vill tycka. Jag blir faktiskt lite irriterad på vissa partier som ALLTID i ALLA sammanhang vill deklarera sina åsikter, trots att detta skulle medföra stora problem om alla partier gjorde på samma sätt. Vi skulle aldrig någonsin kunna enas om ett programförslag för att ge ut så södertäljeborna får säga sitt. Jag tycker det är fegt.

Sedan hade jag ett möte med M "miljöstrategchefen". Det är alltid så kul att träffa henne, Madde som hon inte gillar att bli kallad, eftersom hon är entusiastisk och det händer grejer kring henne. Jag uppskattar verkligen det. Befriande...!

Sedan missade jag lunchen och stadshusrestaurangen hade slut på mackor, så jag fick ta ett päron och en mandarin, en kopp svartvinbärste och en kopp caffelatte. på vårt veckomöte..Kl 13.00 det det sk måndagsmötet.. med k-råd och k-sekr. Vi gick igenom inför nästa kommunstyrelse och ett stort antal frågor bl a flyktingfrågan.

Vi var klara ca 16.00...

Nu var det lite förberedelse inför vårt mp-medlemsmöte på onsdag om spårbilar som gällde. 

När jag sedan var hemma åt jag en rejäl middag med champinjoncreps och sallad med feta ost....OH så gott....

Jag tittade sedan på sista perioden av AIK-SSK och VI VANN med 6-2 fast på bortaplan, alltså 2.6....och är klara för fortsatt Elitseriespel....Jag drogs med i stämningen och kände mig som tillbaka till 1975 när jag själv stod i hejaklacken med SSK-halsduk. och skrek SSK..SSK..SSK....det var tider det. Jag längtar lite tillbaka till Scaniarinken...förlåt.....Axa sportcenter....det känns inte riktigt rätt...men. men....sånt  är  livet!

Nu är kl 23.50 och det är definitivt sovdags....i morgon jobbar jag hemma..

Gonatt.....

Söndag 5 april - Städnoja......

Imorse vaknade jag av att regnet smattrade på sovrumsfönstret...det kändes rogivande och mysigt. Jag funderade en stund på vad jag borde göra idag, och kom som vanligt fram till att jag borde städa.....inte någon "vanlig" städning utan mera röj.. .. Jag har under några år haft vuxna barn som flyttat hemifrån och flyttat hem igen och flyttat till större lägenhet och flyttat till mindre, flyttat ihop och flyttat isär. Allt detta gör att saker hamnar hemma hos mig som har "hur mycket utrymme som helst", vilket stämmer. Plötsligt, kändes det inte SÅ motbjudande idag, när det ju ändå regnade.

Efter frukosten så satte jag igång.... puh... lite vila emellanåt för att bland annat kolla mailen, och ta en kopp te......jag blev nästan, men bara nästan  klar...men känner mig SÅ OTROLIGT nöjd....ska fortsätta på tisdag.

Sedan bytte jag om och gav mig ut på min Chi-promenad med raska steg och spänstiga stavar. Isen låg fortfarande så långt ögat nådde i Gripsholmsviken och Sundsörsviken. Det är blött i skogen och på en del ställen rent besvärligt att ta sig fram. När jag kom hem tog jag en välförtjänt iskall Ramlösa och njöt sedan av mitt eget hemma-SPA.

Kvällen ägnade jag åt datorn och Law and Order, på pilatesbollen så klart... ;-)

Nu är kl 23.00 och jag har så mycket att fundera på.....

Gonatt....

Lördag 4 april - Solen gassar...njut....

I morse vaknade jag tidigt, IGEN... 8.15 en lördag... och kände mig ganska pigg.... Solen sken så det nästan hördes... Mina katter, framför allt de hemlösa - King Julian och Maurice - har bråttom ut, och kliver fram och tillbaka uppepå mig för att påkalla min uppmärksamhet. Lite jobbigt...men de är SÅ snälla och gulliga.

Jag går upp och känner mig glad för att jag INTE har ont i mina hälsenor....

En gooood frukost lockar, ute på kökstrappen såklart!

Idag blir en dag som tillbringas på altanen den mesta tiden. Jag bevakar mailen och läser, faktiskt, handlingar... Förslag till programförslag för Södra stadskärnan ska skärskådas, möte direkt på måndagmorgon. Jag läser också förprojekteringen av spårbilar och ett ärende angående Jakträtten på kommunens mark...hur kul är det på en skala...undrar jag.... vissa i nämnden blir nästan "galna" när jakten kommer upp.....suck! Det finns väl VIKTIGARE saker i livet anser jag. 

Jag avslutar dagen med ett glas rött vin på altanen i den nedgående kvällssolen....så underbart det är med årstidsväxlingarna i Sverige...det gör att man verkligen uppskattar dessa tidiga vårdagar...

Kvällen tillbringar jag till viss del på pilatesbollen framför ...CSI Miami.....nu är kl 23.20

Gonatt....


Fredag 3 april - Varför får man inte vara riktigt glad...?

Idag vaknade jag tidigt av fågelkvitter. Tidigt för att vara ledig ...menar jag... 8.00. Jag var pigg och gick upp och fixade frukost. Som vanligt när jag är ledig så försöker jag göra en ordentlig och nyttig frukost...  Det var väldigt soligt och fint väder och totalt lä på kökssidan. Jag kunde faktiskt sitta ute och dricka kaffet och juicen efter frukosten. Det var riktigt skönt. Mina 4 katter och de 2 hemlösa...sprang fram och tillbaka och kelade med mig. De tyckte det var lika skönt som jag med det underbara vädret.

Jag kände mig lite piggare idag och började fixa lite ute på altanen. Jag la på en duk, trasmatta, på utebordet, och plockade bort all tall och granris som varit prydnad i blomlådor och blomkrukor under vintern. Jag fantiserade om att så fort som möjligt köpa penséer som klarar kylan, för att plantera ut tidigt. Jag fick också bilder av vad jag ska göra framöver i mitt växthus.... VÅRKÄNSLOR....!

Ett brev i brevlådan kan förstöra så mycket...suck...men det ordnar sig.....det med... 

Jag gick sedan min Chi-promenad och njöt av stillheten och tystnaden i skogen. Jag såg idag den första tussilagon... Jag tog sedan ett bad i mitt hemma-SPA och kopplade av.

Några jobbsamtal och jobbmail var jag naturligtvis tvungen att hantera.

Jimmy och Julia hade även idag varit nere i centrum med rullstolen. Jättebra tycker jag..... Jimmy behöver omväxling och Julia är en snäll lillasyster....

Kvällen ägnades åt pilatesbollen med Tv som fokus...Så ska det låta...RIKTIGT BRA....

Nu är klockan 22.35 och jag har inte sett en enda kriminalserie... ;-)

Gonatt....

Torsdag 2 april - Syskonen med rullstol på stan´...härligt!

En lugn morgon på Stora Nora. Åt en god frukost efter några jobbsamtal och några mailsvar. Idag ska jag "bara" koppla av.

När Julia vaknade åkte hon in till Jimmy för att sätta på stödstrumpan och hjälpa honom lite. De gav sig sedan ner på stan´ och rullade runt med rullstolen i 5 timmar... Allt från shopping till Mc Donalds... Härligt tycker jag.....  Vilken frihet för Jimmy istället för att sitta instängd i en lägenhet.

Efter en liten lunch gick jag min Chi-promenad (Chi=energi). Jag såg massor av blåsippor och en bofink... efteråt tog jag ett varmt bad och njöt av mitt lilla hemma SPA...

Kvällen tillbringade jag på pilatesbollen framför några avkopplande kriminalserier... och datorn förstås...

En något tidigare kväll....gonatt

Onsdag 1 april - Det enkla kan vara svårt....

Jag vaknar av musik klockan åtta, fast klockan ju egentligen bara är sju... ;-) jag blir så en tid, att jag jämför vilken tid det egentligen är. Idag ska jag hämta Jimmy i Brunnsäng. Han ska hem till sin egen lägenhet, med trappor upp till hissen. Hur kan man vara så korkad att man bygger ett hus med hiss, där man måste gå ca 10 trappsteg för att  komma till hissen...?

Jag ska vara hos Jimmy vid 10-tiden. När jag åker dit tar jag för ovanlighetens skull gamla Linavägen. När jag åker där tänker jag för ett kort ögonblick att -fy vilka stora stenar som ligger vid vägen-, detta ska senare visa sig vara ett ras och "mitt" kontor stänger av vägen under eftermiddagen på obestämd tid för att undersöka slänten ner mot vägen......

Jag hjälper Jimmy på med stödstrumpan som han fortfarande måste ha på sig varje dag för att inte bli alltför svullen om foten på det brutna benet. Sedan packar vi ihop alla prylar och tar oss ner, med rullstol och kryckor av alla de slag, till min tangoröda miljöbil som jag parkerat precis utanför porten. Jimmy tar sig in i bilen och jag börjar montera ner rullstolen, vilket inte är lätt. Jag måste ta bort hjulen, och trots detta får jag knappt in rullstolen i mitt tomma bageutrymme. Men med lite trixande, fixande och så, så får jag igen bakluckan.

Vi åker hem och mellanlandar på Stora Nora i Enhörna för en god frukost/lunch ute på altanen i den varma vårsolen... Det blir ett bra test för Jimmy att ta sig upp för mina tre trappsteg till verandan. Det är rumpan som gäller....och det funkar. Lite svårt är det att resa sig med kraften på endast en häl och ett knä med hjälp av bara en arm...men det går. Vi tillbringar drygt tre timmar i solen på altanen i sköna solstolar, samtidigt som vi går igenom papper och ringer viktiga telefonsamtal... Jag lagar min köttfärspaj och en smarrig sallad för Jimmy att ha till middag, sedan packar vi in oss i bilen igen.

Utanför Jimmys port började sedan det enkla bli svårt...ett, ja jag menar ett enda trappsteg och Jimmy kan helt enkelt inte komma upp. Fram med rullstolen och då kan han, som är lång, sätta sig i den och rulla in genom porten. Därefter återstår ca 10 trappsteg upp till hissen....och nu är det rumpan som gäller. Inga problem, men lite svårt att resa sig från sittande på golvet. Med lite god vilja så går det.....upp i rullstolen och in i hissen.....Äntligen HEMMA......

Caroline ska komma så Julia och jag åker hem till Enhörna igen....

Jag måste dock en sväng förbi stadshuset för att justera tekniska nämndens protokoll, höll faktiskt på att glömma, suck. Under hela tiden jag är ledig/tar det lugnt så följer jag inkomna mail via mobiltelefonen och svarar när så behövs....jobbar lite på distans.

Kvällen ägnar jag åt datorn för att läsa mail och annat....

Klockan är nu 23.20 och det är dags att sova...

Gonatt...

RSS 2.0