Torsdag 2 juli lördag 3 juli -

Torsdag 2 juli -


Jag gick min Chi-promenad, vilket var på tiden.... Jag måste komma iväg minst varannan dag.

--------------------------------------------------------

Fredag 3 juli -

Jag har börjat förbereda inför vår kommande resa till Tunisien i nästa vecka. Jag ska tillsammans med mina tre vuxna barn, Jimmy, Jenny och Julia åka iväg en vecka. Vi ska ha SÅ kul.... Bara njuta och leva livet!

Jag kom faktiskt iväg på min Chi-promenad idag också. Jag gick och funderade på om jag skulle hinna hem innan åskan.... Det började mullra ganska snabbt, men solen sken fortfarande på mig. PLÖTSLIGT framför mig på stigen ligger en huggorm. Jag tvärstannar. Jag älskar djur...MEN HATAR ORMAR. Deras slingrande är hemskt och tungan...tvi. Jag stampade lite försiktigt i marken...ingen reaktion. Jo den lyfte på huvudet och vred sig lite mot mitt håll. Jag var färdig att vända. Det var halvmeterhögt gräs på båda sidor om stigen och inte att tänka på att gå där. Det kunde ju finnas fler. Jag stod säkert i 10 min och funderade. jag slog lite med mina stavar, men den reagerade inre. Jag VÅGADE INTE peta på den. Efter att ha samlat allt mod jag hade just då...så tog jag ett djupt andetag...backade och tog sats...sprang fram...och...hoppade galant över ormen. Och fortsatte gå i MYCKET raskt tempo. Hellre en ÄLG i trädgårn´ än en huggorm på stigen...puh. Det var en pärs....
----------------------------------------------------------------------------------------------
Lördag 4 juli -

Tvätta..städa..tvätta...städa....så roligt har jag haft det.

Nu är kl 22.35..

Gonatt


Onsdag 17 juni - onsdag 1 juli - Michael Jackson är död......

Onsdag 17 juni -

Idag skulle jag vara med miljöstrategerna på Mälarbron vid 7-tiden och dela ut cykelpåsar som var skänkta av Naturskyddsföreningen. Men jag kände mig helt risig när jag vaknade, så jag var tvungen att stanna hemma några timmar. En släng av maginfluensa som två av mina barn haft under de senaste dagarna....inte så skönt.

Sedan hade jag ett möte med MP-kansliet för planering av sommaren och början av hösten.

Därefter hade Jimmy och jag ett möte med en advokat med specialitet på trafikskador. Med anledning av Jimmys skador vid den svåra trafikolyckan den 14 mars när Jimmy blev påkörd av en bil som smet från olycksplatsen. Det kändes väldigt skönt att lämna över lite ansvar att komma ihåg och slippa ta reda på allt.....

Kl 16.00 hade vi ett extra kommunstyrelsemöte med info om programsamrådet för Södra stadskärnan med särskilda beslut om "kollektivtrafiken" och "Upplevelser på stan". Vi beslutade bland annat om att koncerndirektören och samhällsbyggnadsdirektören fick mandat att fortsätta att förhandla med SL och Regeringens uppdragsman, som ska bestämma om var Sveriges pilotbana för spårbilar ska placeras. Ett historiskt och intressant beslut. (S), (V), (MP) och (C) röstade för och övriga emot. (FP) och (M) hade motiveringen: att inget beslut i nuläget krävs, eftersom förhandlingar ändå kan fortsätta. Det är lite märkligt eftersom det är de som har haft klagomål på att just inga politiska beslut hittills tagits. Den politiska världen är ibland inte helt logisk......tyvärr
-----------------------------------------------------------
Torsdag 18 juni -

Redan kl 9.00 hade vi teknisk nämnd. Vi hade valt att lägga den tidigt på dagen så här dagen innan midsommar. Vi tog beslut om hur vi ska klara det från Ks ålagda åtstramningspaket 2. Vi har helatiden varit överens om att det är gatuunderhållet som måste få stå tillbaka, tyvärr. Det är INTE bra men nödvändigt. Vi måste försöka bibehålla nivån på de övriga fysiska trygghetsåtgärderna; städning, klottersanering, slyröjning, vackra parker och blomsterarrangemang.... osv. Vi tog också beslut om vad vi vill prioritera i Mål & Budget 2010...vilket handlar om samma inriktning. Efter mötet åt vi glass, grädde och jordgubbar....och jag läste en tänkvärd dikt...ur "Förundran" av Stefan Edman.....att tänka på i semestertider...inte minst för mig.


"Almanackan och mobiltelefonen - glöm dem. Göm dem! Klä av dig rollerna, sjunk ner i hängmattan. Eller på ängen i klöverns honungssöta blommor. Ge benen och hjärnan semester. Ge själen tid att hinna ifatt kroppen. Lyssna inåt - vad vill du säga dig själv? Lyssna till Guds hjärtslag i skapelsen. Öva dig i bekymmerslöshet; bekymren kommer tids nog."


Ja den är verkligen värd att tänka på!


Därefter följde jag med Jimmy till sjukhuset på röntgen av högerbenet och sedan träff med läkaren. Vi skulle prata med läkaren om vad vi behövde ge till den advokat vi anlitat med anledning av Jimmys skador.

Nu har jag SEMESTER......Härliga tider.......!!!!!!

Påväg hem ringde mobilen och jag fick plötsligt ett viktigt möte inbokat till fredag 26...sånt é livet!
--------------------------------------------------------------------
Fredag 19 juni - Midsommarafton

Jag skulle ut till Roslagen och passade på att stanna till vid Åkersberga växtförädling och köpa 2 "Fjärilsbuskar" Syrenbudleija. En till mina föräldra och en till mig själv.

Det blev en kall men ändå härlig midsommar.
-------------------------------------------------------------------
Lördag 20 juni -

Hem till Stora Nora och Enhörna igen...Borta bra men hemma bäst.!

Huset står kvar och är städat, efter mina (stora)barns och deras kompisars midsommarfest. Känns bra!
-------------------------------------------------------------------
Söndag 21 juni

Tog det lugnt.
-----------------------------------------------------------
Måndag 22 juni -

Första semesterdagen...eller som jag förstod att det skulle bli, första veckan jobbar man hemma. En massa mail ska besvaras som man ligger efter med, vissa möten tillkommer osv. MEN trots allt är man hemma och det är lite lugnare.

Jenny och jag gick min CHI-promenad....härligt!
----------------------------------------------------
Tisdag 23 juni -

Skrev ett nytt Gästbloggsinlägg på www.kringelstan.se "Åk SPÅRBIL in i framtiden...."
---------------------------------------------------------
Onsdag 24 juni -

Pysslar...och har en älg i trädgården.....

Är bjuden på middag med båtfärd hos en kompis på Mörkö. Det blev en mycket trevlig kväll med mycket sol  och grillat.
--------------------------------------------------------
Torsdag 25 juni .

Idag fick jag hjälp med att få igång mitt vatten i utekranen som krånglat i två år. Jag fick också hjälp med att ta ner flaggstången för att tvätta den, men framför allt för att få tag på flagglinan som satt i toppen... NU har jag äntligen en vimpel som vajar igen. Nu ska jag bara köpa en ny flagga också.

Älgen är också tillbaka. Står helt fräckt och äter på mina frukträd. På eftermiddagen går hon ännu närmare och är endast ett par meter från min altan och går sedan helt enkelt och lägger sig på min uteplats 3 m från ingången till min altan... både jag och mina katter står bara storögda och gapar.... Där ligger hon i flera timmar...

Vad gör man?
-------------------------------------------------------------
Fredag 26 - Michael Jackson är död....!

Idag är det stor sorg....Michael Jackson uppges vara död.... Det känns hemskt. Han har verkligen varit en av mina absolut största favoriter bland artister....NEJ, faktiskt den största. Oh, jag hade velat att han åtminstone fått ha en konsert på sin turné som skulle börjat den 16 juli i London. SÅ SORGLIGT...!  Jag är ändå så glad att jag fått uppleva en Michael Jackson konsert  på "The Dangerous Tour" på stadion i Stockholm 1992. Jag, Jimmy då 11 år och Jenny 9 år var tillsammans och upplevde detta. Vi satt på gräsmattan, där det var plast plattor, framför scenen i flera timmars ösregn. INNAN det plötsligt klarnade upp och det blev klart att han skulle uppträda. Det var helt knäpptyst när Michael plötsligt långsamt kom upp ur scengolvet. En snabb rörelse och alla skrek, sen knäpptyst igen....så drog musiken igång med JAM.....underbart. Vilken scennärvaro den grabben har..... Kvällen var fantastisk och jag kommer aldrig att glömma den. Man in the mirror till tusentals tändare...oförglömligt...! Som slutkläm flög han iväg över publikhavet med jet-strålar.... så var det slut....!

Han var en RIKTIGT STOR ARTIST!

Vi lyssnar hela dagen på MJ-låtar...Give in to me, Dirty Diana, Billie Jean, Bad, Thriller....det finns SÅ många som är bra!

Var tvungen att åka in på ett viktigt möte i stadshuset idag...sånt é livet!
-------------------------------------------------------------- 
Lördag 27 juni

Jag lyssnar fortfarande på MJ-låtar....

Ingen älgko idag...men en råbock tittade in en stund.

Jag gick min Chi-promenad.
--------------------------------------------------------------
Söndag 28 juni

Gick en halv Chi-promenad...skavsår i värmen...inte bra!

Imorgon ska mina hemlösa katter kastreras. Båda måste fasta minst 7 timmar innan, och måste då naturligtvis befinna sig inomhus. På eftermiddagen visade sig Maurice, och jag stängde snabbt in honom. MEN ingen King Julian, han var som bortblåst.... Strax efter kl 24.00 dök han som tur var upp och ville in.

Jag ställde väckarklockan på 6.30, för att ge dem mat innan fastan skulle börja kl 07.00.
----------------------------------------------------------------------
Måndag 29 juni -

Kattmaten tog jag bort  07.00 och sedan var det bara att stå ut med jamandet till 13.15 när vi skulle åka in till veterinären. Vi tog oss ut till bilen, MEN de var väldigt oroliga och King Julian trängde sig in under ena framsätesstolen. Där låg han till vi var framme och vi fick dra fram honom.

Det gick trots allt bra och båda var klara efter en timme. Vi åkte hem med två nedsövda kattkillar, som INTE var så kaxiga.

När vi kom hem stod HÄLGA på framsidan och åt av plommonträdet. Hon bevärdigade oss inte med en blick...

Kattkillarna blev placerade i badrummet för att så småning om vakna till....allt gick enligt planen. Fram på kvällen gick det inte att hålla dem instängda i badrummet längre. De verkade må riktigt bra, trots omständigheterna.

HÄLGA sov ett par timmar på min uteplats...3 m från huset och ingången till min altan. Ja, man tror inte riktigt att det är sant....och är inte heller så bra. Men, men...har nu hört att hennes älgmamma troligtvis drunknat i ett översvämmat dike under våren, och att hon sedan dess letat efter en ny mamma. Jag är rädd för att hon adopterat mig.... Kan inte låta bli att tycka synd om henne.
----------------------------------------------------------------------
Tisdag 30 juni -

Vi/ jag, mina barn Jenny och Julia + respektive (Fredrik och Carlos) bestämde på förmiddagen att vi skulle åka ut till Roslagen och mina föräldrar, för att mysa, men främst hjälpa dem att stapla ved. De har en hög med 7 kubikmeter ved och min pappa är handikappad med ett amputerat ben och min mamma har diskbråck, som hon väntar på operationstid för och som sedan ett antal månader gjort även henne orörlig. Ja, de har det inte lätt just nu. Jimmy fick inte plats i bilen och är ju sedan trafikolyckan fortfarande så pass skadad att han inte skulle kunna hjälpa till. Han var inte så besviken trots allt...
----------------------------------------------------------------------
Onsdag 1 juli -

Vi fortsatte att hjälpa mormor och morfar med lite av varje. Både Fredrik och Carlos var fantastiska på att jobba. De klippte gräs med trimmer, krattade och fixade och donade.... Mina föräldrar var saliga av lycka...!

Det kändes underbart att kunna göra detta för dem!

Hemma igen...framför datorn.

Nu är kl 23.00 och jag har missat TV-vädret IGEN.... ingen katastrof....men ville ha lite koll framöver.

Gonatt


RSS 2.0