Lördag 13 - tisdag 16 juni - Mycket händer....

Lördag 13 juni - Bolagsstämmor i massor...

Idag skulle alla kommunala bolagsstämmor gå av stapeln...i Lunahusets Café Nova, MITT I CENTRUM.  Jag var stämmoombud för två av bolagen: Telge Återvinning och Telge Bostäder. Kul tycker jag....ja egentligen vadå kul....men jag tycker det är interessant att höra VD:n berätta om det gågna året. Jag tycker det känns bra att företräda tusentals södertäljebors röster, MEN det är trist att inte fler södertäljebor är närvarande trots att de är inbjudna, FÖR att göra sin egen röst hörd. Men jag tror att vi så småning om får er södertäljebor att förstå VIKTEN av att medverka. Allt gick bra och några frågor ställdes faktiskt av de i sammanhanget sällsynta södertäljeborna.... Jag tror det finns hopp!!!!!

Direkt efter blev jag hämtad av mina föräldrar som skulle komma till mig på middag och sova över.... Min tangoröda miljöbil lämnade jag istan´ för att mina barn skulle kunna komma och vara med på middagen. JÄTTEBRA med förskottsbetalning på p-avgiften....som jag tillämpat med mitt Statoilkort som låg i bilen...eftersom Julia skulle checka ut när hon sedan tog bilen.... planering...som vanligt...

Väl hemma i Enhörna tog jag itu med maten...lövbiff från "en glad kossa" (KRAV-märkt) färskpotatis, broccoli, massor med lök och bearnaissås...MMMMM så gott.

Inga barn kom, eftersom chauffören, Julia, fått maginfluensa....inte bra,,,stackars Julia.
------------------------------------------------------------------------
Söndag 14 juni - Regn , regn och tjocka handlingar.

När mina föräldra skulle åka hem, var jag tvungen att följa med in till Södertälje och hämta bilen, som inte anväts.  Jag försökte logga ut min p-biljett men fick besked om att man automatiskt loggades ut efter 24 timmar. Jag åkte hem...

Nu var prion att förbereda inför kommunfullmäktige på måndag...Delårsbokslut, vilket jag avskyr därför alla går upp och säger samma sak.... Åtstramningspaket....samma sak... Miljöbokslut....bra resultat. Jag har också två interpellationer (frågor) Parkeringen vid Eklundsnäsbadet och gågata med bilproblem Järnagatan från Saltsjötorget till Ekdalsgatan....
---------------------------------------------------------------------------------
Måndag 15 juni - Sista Kf innan sommaren

Jag tog det lite lugnt på morgonen, eftersom jag jobbar mycker, sent på kvällarna. Jag kom vid 9.30 och hade en del mail att hantera.

Efter en arbetslunch med Elias, min k-sekr, så hade vi sedan vårt veckomöte med k-råd och k-sekr. Vi gick igenom inför extra kommunstyrelsen på onsdag...och mycket mer.

Kl 17.00 började kommunfullmäktige.....Jenny, min dotter blev ordinarie eftersom Mats Pertoft inte var på plats. Kommunfullmäktige var slut ca 21.00, vilket var förvånandsvärt tidigt.  Jag hade två interpellationer, som jag tyckte jag kunde svara ganska bra på.

--------------------------------------------------------------------
Tisdag 16 juni -
 Idag hade jag möte med miljöstrategerna direkt på m orgonen, alltid kul! Sedan följde ett extra KsAu. Jag hadedärefter  en arbetslunch...med pommes frites... med Elias ;-)

På kvällen hade jag ett extrainsatt politiskagruppen möte, som var väldigt bra inför det extra kommunstyrelsemöte som är i morgon.

Klockan är 22.55...

Gonatt

Onsdag 10 - fredag 12 juni - Ks m m

Onsdag 10 juni -

Idag började dagen 08.30 med en Kommunstyrelse som kommer gå till historien. Anders Lago (s) var bortrest och som vice ordförande skulle Marita Lärnestad (m), oppositionsråd och ledare för Alliansen, ta över. Det är inte lätt att sitta ordförande, men.....är man vice kommunstyrelseordförande och dessutom oppositionsråd, så förpliktar det. Jag vill inte skriva mer än att det var mer än bara rörigt. Jag kommer aldrig glömma detta Ks...........När klockan var 13.40 (och vi höll på att svälta ihjäl) så avbröt vi mötet och sköt på de punkter vi hade kvar till ett nyinbokat möte i nästa vecka.

Nu var en avtackning av ekonomidirektören inbokad, där man turligt nog fick en bit smörgåstårta. Jag hade lite tigth schema och var glad att få något i min hungrande mage innan nästa möte med tekniska nämnden kl 14.00.

Där gick vi igenom effekterna av delårsbokslutet, som vi beslutat om på det röriga ks-mötet tidigare. Vi gick också igenom konsekvenserna av det åtstramningspaket 2 som vi på ett extra kommunstyrelsemöte 3/6 fattat beslut om ( vi har i nuläget ett Ks varje vecka....). Sist men inte minst så gick vi igenom vilken inriktning vi i tekniska nämnden tycker är viktigast i mål & budget 2010. Vi är överens om att det är gatuunderhållet som får stå tillbaka, även om det inte heller är bra. MEN något måste vi spara på.... Det var en riktigt bra eftermiddag, tycker jag.

Hem och en stund vid datorn med interpellationssvar som huvudtema. Jag har två stycken jag ska besvara på kommunfullmäktige på måndag.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Torsdag 11 juni -

Imorse började jag med att åka till Tumba för ett läkarbesök. Därefter hade jag personalutskottet som pågått sedan 8.30, men jag var tvungen att finslipa på interpellationssvaren, eftersom de skulle vara helt klara senast kl 12.00. VI hann....

Sedan gick jag på personalutskottet till kl 13.30 och fortsatte sedan med att sitta framför datorn och hantera mailen...har nu ca 85 ohanterade mail...INTE bra!

Var tvungen att åka och handla kattmat och att storhandla, eftersom mina föräldrar ska komma på lördag till söndag. Det tycker jag är väldigt mysigt, och mina barn brukar vilja vara med och äta med oss.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Fredag 12 juni - Styrelsemöte med Klimatkommunerna i Lund....

Klockradion startade kl 05.00....för att hinna till tåget kl 06.39 till Lund. Jag rusade in på stationen vid Syd ca 06.32. Jag var lite stressad eftersom jag skulle hinna ta ut biljett ur automaten, och jag är INTE så van vid detta. Slängde ett öga på datorskärmen....tåget var försenat till 07.20, alltså ingen brådska. Ändå inte bra eftersom ordinarie tågtid gjorde att jag skulle vara försenad redan från början med ca 10-15 min. Jag väntade och väntade...tåget kom så småning om 07.48...och det var fel på motorerna i förstavagnen, så de hade varit tvungna att VÄNDA tåget, vilket naturligtvis inte sker på en femöring. MEN att det ska behöva ta 1 tim och 10 minuter verkar onödigt...åkte de runt Mälaren måntro...???? Jag och övriga väntande klev på och åkte mot Malmö och Köpenhamn. Vid Norrköping var det signalproblem, och vi fick krypa fram i snigelfart. När vi sedan passerat Norrköping fick vi problem med motorerna och elen och vi var tvungna att stanna mitt på en åker....stänga av tåget helt och starta om från början...DÅ började jag fundera på OM jag överhuvudtaget skulle komma fram till Lund i dag. Jag kände att jag ville ha kaffe, så jag begav mig till bistron och beställde....där jag möttes av beskedet att kaffeautomaten var trasig och endast vanligt "termoskaffe" med mjölk fanns....SJ bjöd deändå på detta..........Jag KOM fram 11. 55 och kom lagom till lunchen... Vegetarisk lunch med feministisk underhållning av BOEL, känd i spexarLund. Det var RIKTIGT roligt! Därefter fortsatte styrelsemötet och regnet det bara ÖSTE ner...himmlen var verkligen helt öppen.

När jag efter en liten rundresa i Lund tillslut kom på tåget 17.28 mot Södertälje....(Borta bra men hemma bäst!.).. så började problemen ca 10 min innan Tranås, när vi fick besked om att en olycka skett och vi inte fick fortsätta. Vi stod sedan 1 timme på Tranås station innan vi kom iväg. Då var det kö vid stationerna så vi fick vänta och blev ytterligare försenade. Kl 22.25 kom vi ändå till Södertälje Syd...1 timme och 5 minuter sent. Trött, trött, trött....

Kopplade hemma snabbt upp mig på datorn...och upptäcker att min synkning inte fungerat i södra Sverige på min mobiltelefon...jag blir så trött och irriterad...har nu 126 ohanterade mail.

Kl är nu 00.45...och jag är väldigt trött...

Gonatt

Onsdag 3 - tisdag 9 juni - Jag hiiiinner inte....med

Onsdag 3 juni -

Vi började dagen med KsAu kl 9.00 på våning åtta...trapporna är det som gäller. Vi gick igenom aktuell information, som det ekonomiska läget.  Vi var klara strax efter 12.00 och nästa möte var ett extra kommunstyrelsemöte kl 13.00

Här skulle vi bara ha ett ärende, som handlade om "Åtstramningspaket 2". Alla nämnder utom försörjningsstöd på Social- och omsorgsnämnden ska spara 1,5% från 1/7. Ett antal ytterligare punkter beslutades och detta ärende ska upp i kommunfullmäktige redan på måndag 15/6.

På eftermiddagen blev jag intervjuad av Ditt Södertälje som ska skriva om den fysiska tryggheten, vilket är bra tycker jag.

Från kl 18.00 hade vi sedan vår politiska grupp, somgivk igenom inte bara ärendena till kommunstyrelsen utan även speciella ärenden i nämnder och styrelser.
----------------------------------------------------
Torsdag 4 juni -

Idag hade vi en heldag på Hagaberg med dialog mellan politiken och tjänstemännen. Det behövs för att alla ska få en helhetsbild av kommunens verksamhet. Kl 16.00 var vi klara. Då var det bara att bege sig till Stadshuset för presidiemöte med tekniska nämnden kl 16.30.
-------------------------------------------------------
Fredag 5 juni -

Först hade jag ett möte 9.00 i styrgruppen för "Fairtrade City", alltså att se till att Södertälje uppfyller kriterierna för att vara en Fairtrade City. Intressant, engagerad grupp...kul...!

Sedan hade jag ett möte med LT:s nyhetschef Tina Lagerström. Jag var inbjuden till en visning av nuvarande redaktion och sedan gick vi på lunch, för att prata om stämningen på nätkommentarerna. Intressant och givande möte,

Kl 20.00 hade vi mp och v en "Fest i Val" med ett antal lokala band i Stadsparken. Vädret var inte så bra...kallt. Fär lite folk men lugnt och städat....
-----------------------------------------------------------.
Lördag 6 juni -

Jenny var hemma på sin jobbhelg...kul!
----------------------------------------------------------
Söndag 7 juni -

Jag skjutsade in Jenny till jobbet för att jag själv skulle kunna komma till Enhörnas vallokal i Vallaskolan. När jag kom ca 12.00 stod en bekant moderat där. Vi stod och småpratade i solen och det komfolk till och från. Efter en halvtimme skulle hon bli avlöst, men ingen kom. Jag stod ensam i 3 timmar.... men träffade massor av trevligt folk, både som jag kände och okända...KUL!  Kl 15.30 gav jag upp, när det nästan inte kom några. Jag åkte istället hem för att förbereda mig för VALVAKAN på söders höjder...Mosebacke torg och Södra teatern.

Jag säger bara...VILKET DRAG... stämningen var hög och livebandet var SÅ BRA!!!!! God mat...liiite vin och sånt och dans hela kvällen... SÅ ROLIGT!!!  VI VANN JU.... HURRA för oss i MP!!!!
-----------------------------------------------------------
Måndag 8 juni -
Nu var man tillbaka i verkligheten, men med lite sovmorgon...

Åkte in till stadshuset vid 12-tiden och jobbade vid datorn till strax före 13.30 då jag tog pendeltåget och buss 69 till Tekniska muséet för att vara med på invigningen av den spårbilsstation son Banverket byggt och som kommuner nu får hyra för att visa sina medborgare.

Det är jättespännande och LT var intresserade och skrev en artikel om detta http://lt.se/nyheter/1.475146  

Synd med neagtiva kommentarer men tanken är ju att få människor att förstå, när de ser något konkret av detta.

På kvällen hade vi ett medlemsöte som var ett ajournerat årsmöte....enda punkten var stadgeändringar....hur roligt är det på en skala... ;-)   ???????????? Vi hann ändå med att gratulera oss själva och lite så....
---------------------------------------------------------------
Tisdag 9 juni

Idag hade jag möte på förmiddagen med styrgruppen för politikerutbildningen.

MEN min huvudsakliga uppgift var att få ordning på faktan kring delårsbokslutet som ska beslutas på kommunstyrelsen imorgon onsdag. Det gick hyfsat....trots allt.

13.30 hastade jhag iväg till Minako och köpte sushi... 9 bitar maki till Julia, 3 bitar maki-3bitar lax-3 bitar räka till Jimmy, 3 bitar maki+4 bitar lax till mig..... vi har egna favoriter. Sedan satt Jimmy och jag och gick igenom papper som handlar om olyckan...försäkringar, f-kassan osv. Vi ska träffa en advokat i nästa vecka som hjälper oss, vilket känns mycket bra.

På eftermiddagen var det dags att få ordning på Ks-ärendena och framför allt delårsbokslutet...inte lätt. Vi får se hur det går när Marita Lärnestad (M) ska vara ordförande i morgon...

Klockan är nu 23.10..

Gonatt

Tisdag 2 juni - Regn....och rusk

Idag hade jag bestämt att jobba hemma på förmiddagen. Jag åt en god helg-frukost med ägg, te, macka, juice och kaffe...mmmm. Jag kopplade upp mig på internet och hade morronTV:n på. Koll på läget......... ;-)

Jag åkte in till stan vid 10.30 och döm om min förvåning när jag i ösregnet kommer in till min egenhändigt betalda p-plats nr 3, med p-tillstånd i framrutan, upptäcker att just MIN p-ruta av ca 10 tomma, är upptagen av en Toyota Corolla... Jag ställer mig då på den tomma grann-rutan Moderat Maritas. Jag går in och ringer till q-park för att få tillfälligt tillstånd att stå på grann-rutan, inte helt enkelt... Varför görs allt så komplicerat... Jag klarade mig trots allt från p-böter.

Idag hade jag en inbokad lunch med koncerndirektören Kjell Hasslert. Vi åt sushi på samma ställe och vid samma bord som jag igår åt med Anders Lago. Ägaren av Minako undrade vem jag skulle komma med imorgon och om han skulle hålla bordet ledigt.... ;-)  Ja, ja så kan det bli..

På eftermiddagen hade jag en stund vid datorn innan vi hade ett möte med alla ordföringar om det finansiella läget. Inte så kul med ett prognosticerat underskott på ca 225 Mkr. Det blir svårt....

Därefter åkte jag direkt till Brunnsängsskolan för att träffa föräldrastyrelsen. De ville träffa mig och prata trafiksäkerhet kring skolan, men också kring Björkängsskolan, tror jag den hette. Jag tog en sväng efter mötet och tittade på hur det såg ut, och jag har en del idéer om vad som behöver åtgärdas...

Nu ska jag titta lite på TV...

Gonatt...

Gonatt

Måndag 1 juni - Maria Wetterstrand på besök i soliga Södertälje

I morse var det strålande sommarväder och inget moln på himlen så långt ögat nådde. Det lovades 25 grader hela dagen. Jag åkte glatt in mot staden för ett inplanerat möte med miljöstrategerna kl 9.00. Kom in en hel kvart innan och hann koppla upp mig och kolla mailen. Mötet höll på ca en timme.

Därefter förberedde jag mig lite i flyktingfrågan inför mötet med Maria Wetterstrand. Kl 10.40 mötte vi henne vid pendeltågstationen och åkte till Vasaskolan och förberedelseklasserna där. Det var ett intressant besök. De är duktiga, riktigt duktiga och engagerade i arbetet. Länstidningen var med under hela besöket.

Vi var klara ca 12.00 och fortsatte ner på stan till gågatan och valstugorna. Jag entrade scenen och hälsade Maria välkommen. Hon höll ett bra och engagerande tal och ganska många stannade till och lyssnade.

Därefter åt vi en välförtjänt lunch på Ceasars uteservering. Varmt var det...men skönt!

Maria och hennes sekreterare åkte tillbaka till Sthlm och jag gick tillbaka till stadshuset.

Jag kom, som jag förvarnat om,  försent till vårt måndagsmöte med k-råd och k-sekr. Vi hade många punkter på dagordningen. Bl a ärendet till extra-Ks som vi ska ha 3/6 om åtgärder för finanskrisen. Vi har en befarad budgetprognos på minus 215 Mkr 2009. Vi måste skära i våra kostnader. Vi höll på till 16.15 och var egentligen inte klara, men sköt på resten.

Senare kl 18.00 hade vi i mp ett extrainsatt politiska gruppen möte om just ärendet om nedskärningar. Vi beslutade att godkänna detta, trots att det känns tungt att behöva hantera nedskärningar. Men vi tycker det är viktigt att ta ansvar för ekonomin. Vi var klara 20.25 ca.

När jag skulle åka hem fungerade inte min mobiltelefon, och jag visste inte var Julia hade parkerat den tangoröda miljöbilen. Efter mycket letande i de närmaste kvarteren så var det en bil på långt håll som reagerade på min nyckeltryckning och lamporna blinkade välkomnande....

Jag var hemma ca 20.45...

Lite datorarbete och nu behöver jag sova...kl är 22.50

Gonatt...

RSS 2.0