Måndag 1 juni - Maria Wetterstrand på besök i soliga Södertälje

I morse var det strålande sommarväder och inget moln på himlen så långt ögat nådde. Det lovades 25 grader hela dagen. Jag åkte glatt in mot staden för ett inplanerat möte med miljöstrategerna kl 9.00. Kom in en hel kvart innan och hann koppla upp mig och kolla mailen. Mötet höll på ca en timme.

Därefter förberedde jag mig lite i flyktingfrågan inför mötet med Maria Wetterstrand. Kl 10.40 mötte vi henne vid pendeltågstationen och åkte till Vasaskolan och förberedelseklasserna där. Det var ett intressant besök. De är duktiga, riktigt duktiga och engagerade i arbetet. Länstidningen var med under hela besöket.

Vi var klara ca 12.00 och fortsatte ner på stan till gågatan och valstugorna. Jag entrade scenen och hälsade Maria välkommen. Hon höll ett bra och engagerande tal och ganska många stannade till och lyssnade.

Därefter åt vi en välförtjänt lunch på Ceasars uteservering. Varmt var det...men skönt!

Maria och hennes sekreterare åkte tillbaka till Sthlm och jag gick tillbaka till stadshuset.

Jag kom, som jag förvarnat om,  försent till vårt måndagsmöte med k-råd och k-sekr. Vi hade många punkter på dagordningen. Bl a ärendet till extra-Ks som vi ska ha 3/6 om åtgärder för finanskrisen. Vi har en befarad budgetprognos på minus 215 Mkr 2009. Vi måste skära i våra kostnader. Vi höll på till 16.15 och var egentligen inte klara, men sköt på resten.

Senare kl 18.00 hade vi i mp ett extrainsatt politiska gruppen möte om just ärendet om nedskärningar. Vi beslutade att godkänna detta, trots att det känns tungt att behöva hantera nedskärningar. Men vi tycker det är viktigt att ta ansvar för ekonomin. Vi var klara 20.25 ca.

När jag skulle åka hem fungerade inte min mobiltelefon, och jag visste inte var Julia hade parkerat den tangoröda miljöbilen. Efter mycket letande i de närmaste kvarteren så var det en bil på långt håll som reagerade på min nyckeltryckning och lamporna blinkade välkomnande....

Jag var hemma ca 20.45...

Lite datorarbete och nu behöver jag sova...kl är 22.50

Gonatt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0