Söndag 31 maj - Sommar.....och MORS DAG!

Idag var ännu en riktigt varm och skön sommardag. Jag har varit ute hela dagen. Jag har klippt gräset, som tog drygt 2 timmar. Den är SÅ jobbig min tomt med alla backar, och sorkhål.... men mycket bra träning. Jag har också fixat färdigt med alla blommor. Tvättat lite och tagit ner gardinerna i köket, för NU SKA jag köpa nya.....fixat till blommorna i köksfönstret och lite annat småpyssel.

Jag har också läst Kommunstyrelsehandlingar. På onsdag har vi ett extra Ks-möte där vi ska ta beslut om nedskärningar i den kommunala verksamheten. Kommunen har tappat ca 100 Mkr i skatteintäkter jmf med den budget som vi fattade beslut om i kommunfullmäktige i november-08. Försörjningsstödet fortsätter att öka okontrollerat och vi har egentligen ca 215 Mkr i prognosticerat underskott för 2009....Inte kul, men måste hanteras så gott det går.

Vi har också fått handlingar till nästa ordinarie Ks, en riktigt tjock bunt, trots att hälften av ärendena saknades.  Ja, det är mycket att läsa, men måste gås igenom. I morgon ska vi diskutera med (s) och (v) och på onsdag kväll har vi möte i mp:s politiska grupp om detta.

Har nu fått hem den tangoröda miljöbilen, som alltid är någon annanstans än hemma på helgen. Har skjutsat Julia till bussen....solen strålade från en klarblå himmel och klockan var 21.20...man tror inte det är sant!

Nu ska jag plocka ihop grejer inför morgondagen då Maria Wetterstrand kommer till Södertälje!!!!

Gonatt.....

Torsdag 28 - lördag 30 maj...

Torsdag 28 maj -

Idag började dagen med kommunstyrelsemöte kl 8.30. Information om flykting situationen, underskottet i social och omsorgsnämnden och lite annat smått och gott. Vi var klara ovanligt tidigt, strax före 11.30.

Jag hann med en lunch innan nästa möte kl 13.00 med tekniska nämnden. Vi började med en återkoppling till det BOHICA-spel som vi spelade i april. Det var bara positiva kommentarer. Det är en trevlig stämning i nämnden. De förbättringsområden som vi kom fram till var att planera lite mer långsiktigt. I övrigt gick vi igenom delårsbokslutet, några exploateringsavtal och lite info om bland annat Bussdemo-projektet tillsammans med Scania. Vi var klara ca 17.00.

Nästa möte var kl 18.00 tillsammans med BRÅ. Det var ett riktigt bra möte där även polisen var med och informerade. Mötet var slut ca 20.45 och jag kom inte iväg på en gång...

---------------------------------------------------------
Fredag 29 maj -

I morse var första målet Lindvreten och Södertörns Bransförsvars förbunds säte. Det var direktionsmöte kl 9.00. Vi hade en besvärlig punkt på dagordningen där budgetramen för 2010 skulle beslutas om. I dessa finansens kris där kommunens skatteintäkter minskar rejält och nämnderna kommer att få skära i sina verksamheter med ca 2-3%, så är det svårt som ledningen för SBFF vill, att öka ramen med 2,2%. Vi från Södertälje lyckades återremittera ärendet och ett nytt extramöte den 18 juni beslutades. Vi måste diskutera detta ordentligt innan vi går med på nivån. Samtidigt kan vi inte sänka säkerhetsnivån. Det är en svår balansgång...

Åkte direkt tillbaka till Södertälje för att äta lunch med Anders Lago, sushi, som vanligt. Jag tycker det är så gott. Vi gick igenom det mest aktuella...allt från SBFF:s budgetram....till Jompas blogg och kyrkogåvan...

Därefter satt jag en stund vid datorn innan jag åkte hemåt..

Julia skulle med hem och även Carlos kom med. Vi åkte en sväng förbi Norrlöt..växthusen i Enhörna och köpte sommarblommor och kryddväxter i massor. Jag älskar växter......sen var det bara att åka hem och plantera.

Kvällen tillbringade jag med en Bodyguard....fast egentligen Whitney Houstons... Jag grät en skvätt på slutet, är känslig för både sorgligt och lyckligt...!

---------------------------------------------------------------------
Lördag 30 maj -

En underbart vacker dag som började med en riktigt god frukost ute på altanen... sedan fortsatte jag med att plantera blommor och fixa och dona. Det finns SÅ mycket att göra....

Samtiddigt funderade jag hela tiden på hur jag skulle få till innehållet i mitt nästa Gästbloggsinlägg med rubrik -Glada GRISAR.....och hemlösa KATTER...!! Om det finns det mycket att skriva. Mitt huvud är alltid fullt av tankar.

Jag lyckades så småning om publicera inlägget, vilket känns bra...

Lite för mycket datorpysslande har det blivit ikväll.... men vad betyder det om hundra år...?

Nu ska jag snart sova kl är 22.44 och TV:n är avstängd...men inte datorn ännu ;-)

Gonatt....

Söndag 24 - Onsdag 27 maj - Har fullt upp med kommentarerna på Gästbloggen..

Söndag 24 maj - 

En vanlig hemmaförmiddag med städning och tvätt på schemat. Eftermiddagen satt jag ute på min soliga altan och läste tekniska nämndens handlingar. Exploateringsavtal, bilpool, delårsbokslut och lite annat smått och gott.

Emellanåt bevakar jag Gästbloggen på http://www.kringelstan.se/  mycket tid tar det, men är väldigt intressant.

Sedan när Jenny kom hem från jobbet på Stadium så gick vi en CHI-promenad...härligt .... äntligen det var länge sedan...... Lite regn var det...men.... lite regn har ingen dött av.... ;-)

-----------------------------------------------------------
Måndag 25 maj -

På morgonen var det lite körigt. Julia skulle vara på Huddinge sjukhus och kolla sina stämband. Hon som sjunger regelbundet för sångpedagog är beroende av att de fungerar. Hon skulle låna bilen...min tangoröda miljöbil... och skjutsa Jimmy till Södertälje sjukhus innan, eftersom han skulle röntga sina frakturer samma morgon. Jimmy fick ett positivt besked i att hans frakturer läker som de ska. Han måste trots detta använda kryckorna ett par veckor till innan han fullt ut får stödja på höger benet. MEN...det går framåt...härligt.

Jag hade ett möte om uteserveringar, med bygglov och markupplåtelse och förenklad hantering...tror det kommer bli bra...

Elias och jag åt lunch medan vi gick igenom vad som händer under veckan.

Sedan hade vi det vanliga måndagsmötet med k-råd och k-sekr där vi som vanligt hade ekonomi, trygghet och flyktingfrågan högt på dagordningen. Därefter blev någon timme över innan Kommunfullmäktige tog vid kl 17.00.

Och så...Kf...med endast några få punkter på dagordningen...och vi var inte klara förrän strax innan 22.00. ND motioner och sedan min interpellation "Vad har spårbilsäventyret kostat hittills?" bara min IP tog över två timmar... Intresset var stort för att ställa frågor...mycket bra tycker jag......

Jenny och jag åkte hem och sjönk ihop i soffan... :-)

Tisdag 26 maj -

I morse hade jag ett möte om trafiksäkerhet och miljö inom trafiken. NTF och SNF var på besök. Det var riktigt kul när det visade sig att vi är väldigt duktiga på detta i Södertälje. 30-zoner på lokalgator i hela kommunen är ganska unikt och mycket bra. De var imponerade. Hastighetsdämpande åtgärder i olika form och ett kommande samarbete med vägverket om kameraövervakning på vissa strategiska platser där farten är för hög och det är omöjligt med fysiska hinder imponerade också... Ja vi gör faktiskt väldigt mycket i tekniska nämnden.

På eftermiddagen hade jag bestämt att ha några timmar med Julia i Stockholm. Vi gick och strosade och tittade i affärer, sedan åt vi planksteg på uteservering....och det var riktigt riktigt mysigt i det varma soliga vädret.

Kl 17.00 var jag tillbaka i stadshuset för det sista mötet. Svamp-gruppen i tekniska träffades och vi gick igenom ärendena till nämnden på torsdag.

Kvällen ägnade jag åt att svara på kommentarer på Gästbloggen.
-------------------------------------------------

Onsdag 27 maj -

Idag skulle jag göra det jag inte hann när TV 4 ringde i fredags och ville intervjua mig. Det sändes idag på morgonen

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=765601&treeId=10079&renderingdepartment=2.757

Kul, tycker det blev ett positiv inslag för Södertälje...DET gillar vi.. ;-)

Jag ringde sedan en massa samtal som jag låg efter med och jag jobbade med mailen och så småning om åkte jag in till stan. Jag skulle ha tre möten på sena eftermiddagen. MEN först skulle jag slänga sopsorteringen som stått i hallen i över en vecka...och panta backar och flaskor i massor, som samlats i månader. Phuuuuuuuuu... vad det kändes skönt när det var klart...

Efter mötena sedan som handlade bl a om parkeringsproblemen, där vi redan nu ska bli bättre på att informera. Här pågår en större utredning om förenklade  regler som ska kännas motiverade att följa. Vi ska också informera bärgningsbilarna, brandbilar och ambulanser om deras rättigheter men också skylldigheter. Man får inte utnyttja sin rätt att stå fel på uppdrag, till andra tillfällen, som har skett alltför ofta.

Sedan hann jag handla när jag åkte hem vid 19.30 tiden...och har suttigt hela kvällen och bloggat här...och på svarat på kommentarer på Gästbloggen och skrivit på facebook ...och....och....nu är jag trott kl 23.20..

Gonatt...

Tisdag 19 - lördag 23 maj.........suck...har svårt att hinna skriva...

Tisdag 19 maj - Carl Schlyter på besök...

Idag skulle vi ha heldagsbesök av Carl Schlyter, som är EU-parlamentariker för (MP), och också kandiderar för nästa mandatperiod i EU.  

Dagens första punkt var att Carl Schlyter skulle intervjuas på Suroyo Tv. Därefter skulle vi till Svea, som är en verksamhet för asylsökande i Södertälje. Det var väldigt intressant att träffa de asylsökande och höra deras historia. Det skulle fler behöva göra. I Södertälje har vi fortfarande konstant mellan 1000-1400 asylsökande, varav endast ca 20-25% får uppehållstillstånd. De som får avslag överklagar oftast, inte särskilt många åker tillbaka till ett Irak utan några egna tillhörigheter. Vilket man lätt kan förstå.

Resten av dagen och kvällen tillbringade vi i Järna. Vi är jag, Carl S, Elias som fått sällskap av Mats Pertoft, riksdagsledamot, Raymond Wigg, oppositionslandstingsråd, Hasse Neideman, ordförande i Järna kdn och Konrad Breidenstein, vice ordf i MP-styrelse. Lite kul att kunna ha alla nivåer samlade från Eu-nivå till kommundelsnämndsnivå.
Vi åt lunch på Skillebyholm    http://www.antroposofi.info/jaerna/skillebyholm/   tillsammans med bl a Artur Granstedt som forskar inom ekologiskt jordbruk och kretsloppstanken. Vi gjorde ett studiebesök på gården där forskningen bedrivs. Det var mycket intressant och givande. Forskningen har stor betydelse för Östersjöns framtid...
Se BERAS projektet   http://www.jdb.se/beras/default.asp?page=63.. Jag blev så otroligt inspirerad av att börja odla, framför allt i mitt något misskötta växthus. Jag fick också en stor lust att åter skaffa innvånare till mitt tomma hönshus..... får se hur det blir....

Vi åkte sedan vidare till Weleda  http://www.weleda.se/ där läkemedel och hudvårdprodukter är tillverkade av  vad naturen ger. Det var mycket intressant att höra vilka problem de stöter på i vårt Svenska regelsystem, men också Eu-regler som inte stöttar på rätt sätt. Här finns mycket att göra...

Därefter skulle vi ha möte i Järnas "Gula villan" där Carl S skulle hålla föredrag och finnas tillhands för diskussion i olika Eu-frågor, men med fokus på GMO-frågan och fildelningen. Det kom ca 40 personer och det blev en mycket bra kväll med många frågor. Kl 20.00 blev Carl hämtad av en taxi, skickad av SVT, för att han skulle hinna till ett TV-inslag om EU.....

Tack Carl Schlyter för en trevlig, spännande och intressant heldag och lycka till i valet den 7 juni....!

Jag var hemma i Enhörna närmare 22.00....

---------------------------------------------------
Onsdag 20 maj -

Kl 8.00 hade jag ett möte inbokat som inte blev som det var tänkt eftersom den ena personen av tre missat tiden... Det blev ett bra möte ändå...

Därefter hade vi KsAu som handlade som vanligt numera till stor del om ekonomin. Kommunen har tappat ytterligare i intäkter p g a högre arbetslöshet i Sverige. Men kommunen drabbat också av högre kostnader på försörjningsstöd, då bl a allt fler inte "passar in i a-kassans regler".

Kl 13.00 hade jag sedan tillsammans med Stadsträdgårdsmästaren Kerstin bjudit in media för att visa vad vi i tekniska nämnden faktiskt gör för att bidra till Facebooks-gruppens kampanj om -Tillsammans kan vi göra Södertälje bättre-. Lt kom och tog några bilder, och skrev en liten artikel i fredagens tidning. Inte om VAD vi gjort utan om att vi kopplar ihop det med facebook....

Kl 18.00 hade vi sedan vår ordinarie politiska gruppmöte i MP, trots dagen före helg....vi hade helt enkelt missat det. Det kom ändå fler än jag hade kunnat tro.. Vi gick igenom vad som händer i nämnder och styrelser just nu och vi gick även igenom de ärenden som kommer upp på kommande kommunstyrelse. Kl 20.15 var vi klara och jag rusade iväg....

Jag skulle äntligen hinna till ICA-Hörnan innan stängning kl 21.00..........helt TOMT i kylskåpet...Jag hann.... Kom sedan hem strax efter 21.00....pust...

Några mail hann jag med innan sovdags...
----------------------------------------------------------------
Torsdag 21 maj

Hela dan gick åt till att ta det lite lugnt....rensa lite bland mailen.... Men min stora uppgift denna dag var att skriva klart mitt första inlägg som Gästbloggare på www.kringelstan.se  Jag hade en idé och en rubrik, så jag skrev och tillslut kände mig ganska nöjd. Ändå är det LITE svårt att första gången trycka på PUBLUCERA...det tar emot...men tillslut gjorde jag det. Jag fick ganska omgående några kommentarer....kul...
-----------------------------------------------------------------
Fredag 22 maj

Idag skulle den stora städningen ske...jag skulle fixa iordning sopsorteringen med bl a diskade kattmatsburgar och liknande....jag skulle panta flaskor och kompletteringshandla till kvällen när Jenny skulle komma.... Det är hennes jobbhelg.. och jag skulle inhandla diverse sommarblommor för att under helgen plantera i alla mina krukor... Det är så underbart att gå och titta och njuta av blomsterprakten...

Jag hade också tänkt hinna med min CHI-promenad på eftermiddagen och hade därför varken duschat eller tvättat håret...

MITT I DETTA min planering kl 10.45 RINGER TV 4 Sthlm, och vill att jag ska komma in till Södertälje inom en timme för en intervju.....Först sjönk jag bara ihop och ville säga..."tyvärr, jag har inte tid..." men det insåg jag ju direkt inte var en framkomlig väg. Javiss, sa jag glatt och försökte vädjande få mer tid....jag bor ju ca 25 min utanför. Södertälje.  Vi bestämde att ses utanför  Södertälje sjukhus kl 12.00...och jag kastade mig in i duschen....och for iväg...samtidigt som jag pratade med vår ansvarige tjänsteman Ove Lundgren som också skulle vara med. Temat var återigen kopplingen mellan det vi i tekniska nämnden gör för den fysiska tryggheten och facebook-gruppen "Tillsammans kan vi göra Södertälje bättre"...... Det är tredje gången jag blir intervjuad av TV4 och det är lite förvånande när de kommer med en person som ska sköta allt.... det tar lite tid med inspelningen många tagningar blir det. Idag skulle vi dessutom besöka lite olika platser där vi gjort slyröjning och förbättrat cykelvägar och belysning m m. Vi var inte klara förrän vid kl 14.30 och regnet formligen vräkte ner över oss.... sånt är livet...! Drygt två timmar kommer klippas ihop till i bästa fall 2 minuter, inslaget kommer någon gång under nästa vecka..... tycker det är lite läskigt att vänta på att få se sig själv i TV....nå ja...

Nu hade jag varken med mig sopsorteringen eller pantflaskorna...och upptäckte dessutom att jag åkt ifrån plånboken, som aldrig tidigare hänt. Jag kunde alltså inte uträtta något av det jag tänkt... Jag hämtade upp Julia för att hon ändå skulle ta in bilen till stan för att kunna hämta Jenny vid Södertälje Syd kl 19.00 och lämna bilen till henne, så hon kunde ta sig hem. Sedan under helgen måste Jenny ha bilen för att ta sig till jobbet i stan´ sånt är livet på landet...

När jag kom hem var jag tvungen att koncentrera mig på att svara lite på min Gästblogg på kringelstan.se. Jag lagade sedan en god köttfärspaj på KRAV-märkt köttfärs från frysen och en sallad med fetaost och oliver.....mmmm...så gott. Ett gals rött vin till är inte heller helt fel. Jenny fick handla lite som saknades när hon sent om sider kom hem.

Kvällen blev mysig med Jenny och eld i kakelugnen,  ljus tända och mycket pratande..... 

-----------------------------------------------------------------------
 Lördag 23 maj -

Idag har jag försökt hinna ifatt det jag inte hann igår...men har ju ingen bil så blommorna får vänta till att bli inköpta och planterade i nästa vecka....

Måste...finns alltid något... jag måste bli klar med ett svar på en insändare som Marita Lärnestad (M) skrivit...Där hon frågar om jag har mandat för att uttala mig i spårbilsfrågan... Ja, ja Marita det borde väl du som långvarig politiker i kommunen veta att jag har....som ordförande i tekniska nämnden.. Ibland undrar man. Mitt svar är pågång...

Nu ska jag ta tag i övrigt jag inte hunnit med...

Onsdag 13 - måndag 18 maj

Onsdag 13 maj

Direkt på morgonen 8.30 hade jag ett möte med exploateringschefen Helene om gatukostnadsersättning när kommunen höjer standarden på befintliga vägar. Det är en känslig fråga för de som bott där tidigare och som kanske inte ens vill ha en bättre väg...en utredning pågår... beslut ska tas i tekniska nämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige under hösten. Vi pratade också om vägar som kommunen förväntas överta för att höja standarden för att SL ska acceptera att trafikera sträckan.... inte lätt men undrar lite....om skattekollektivet verkligen anser att det är deras ansvar....? Jag tycker man måste vara väldigt försiktig med vad man betalar för, med skattepengarna.

Kl 9.30 hade jag sedan KsAu där vi fortsatte diskussionen om kommunens ekonomi med anledning av finanskrisen och de kraftigt sänkta skatteintäkterna. Det märks att många är arbetslösa i dagens Sverige, och värre kommer det bli. Bara i år beräknas ett underskott på ca 150 Mkr...detta måste hanteras. Ett nedskärningspaket kommer att presenteras före sommaren....inte kul..men nödvändigt.

Hade sedan en halvtimmeslunch med Elias för att stämma av veckan.

Kl 13.00 började ett möte kallat -Omvärldsdagen- där information skulle ges till alla utökade presidier i nämnderna. Det var en riktigt bra presentation, med bl a två bra föreläsare. Vi var klara kl 18.00.

Elias och jag rusade iväg till pendeltåget för att ta oss till Botkyrkas Miljöpartiavdelning. Vi skulle presentera vår flyktingmotion, om att sprida flyktingarna, och berätta om hur situationen är i Södertälje idag. Vi fick kommunstöd för motionen och det kändes väldigt skönt inför mp-kongressen i helgen.

Vi tog oss tillbaka till pendeltåget och var hemma i gamla kära Södertälje ca 20.00..
----------------------------------------------------
Torsdag 14 maj

På morgonen hade jag ett möte 9.30 med Miljöchefen Lasse. Vi hade mycket roligt att diskutera.
Därefter vid 10.15 åkte jag och Elias tillsammans med Bodil Ceballos, som är miljöpartiets 3:e namn på EU-listan, och hennes sekreterare till Ronnaskolan för att besöka en förberedelseklass. Ca 100 barn uppdelade på olika nivåer. De flesta brukar gå där i ca 2 år, innan de slussas ut till "riktiga" skolan. Det var en otroligt bra stämning och lärarna verkade helt fantastiska. Det var ett riktigt roligt besök. Lt skulle komma, men något strul blev det. De ringde Bodil under eftermiddagen.

Därefter åkte vi till stadshuset och åt lunch.

Sedan hade jag möte med Viksäters samfällighetsförening, som ville prata om att kommunen skulle ta över deras väg för att höja standarden. Tyvärr finns inga resurser för detta, och det känns inte heller som om skattepengar ska läggas på detta,

Direkt efter hade vi presidiemöte inför tekniska nämndens möte i maj...

Många möten blir det...och jag var klar ca 18.00...hem för att packa...

----------------------------------------------
Fredag 15 maj

Kl 04.15 satte min klockradio igång....olidligt tidigt...men nödvändigt. Tåget till Skövde och kongressen skulle gå från Södertälje Syd kl 06.28. Jag var tvungen att åka till Stadshuset och parkera på min plats och sedan ta pendeltåget mot Gnesta för att ta mig till S-tälje Syd. Ca 8.20 var vi framme i Skövde. Vi tog oss till hotellet och fortsatte sedan till Billingehus och mp-kongressen. VILKEN UTSIKT....!
Redan denna dag skulle vår motion komma upp på påverkanstorget, men sedan skulle inte beslut fattas förrän lördag morgon. På påverkanstorget var ALLA och diskuterade kring vår motion...både för..men mest emot... Det var riktigt heta diskussioner och efter en stunds diskuterande så förhandlade jag med Partistyrelsens representant om ett kompromissförslag, som jag så småningom kunde acceptera. Att -en utredning tillsätts av PS där flyktingarnas situation förbättras med utgångspunkt från att hela Sverige ska delta, allas lika rätt och utan inskränkning av rätten till eget boende-. Bra att detta blir. och vi får se om vi kan få delta i den utredningen med vår speciella erfarenhet. Hela dagen var späckad av aktiviteter och när vi var klara 22.15 började festen...som vi höll igång på till 02.00...

--------------------------------------------------
Lördag 16.00

Vi började 9.00 och man var lite trött...minst sagt... Det var nu beslut skulle fattas om vår motion, samtidigt som det var ett seminarium om spårbilar som jag ville och behövde vara med på. Det är svårt att vara på två ställen.....men Elias skulle ringa mig när beslutsfattandet började närma sig vår motion. Jag började alltså på spårbilsseminariet och precis när jag hade blivit uppmanad att komma fram och berätta om hur långt planerna på spårbilar i Södertälje kommit så ringer min telefon och det är Elias. Jag berättar snabbt om läget...och rusar sedan iväg för att vara med om omröstningen. Vårt kompromissvar vann bifall...och vi kände oss glada och lättade. Luften gick ur mig litegrann och jag var tvungen att försöka ladda om lite. Efter ytterligare påverkanstorg och omröstningar, så skulle jag på ett seminarium om socialmedia...såsom facebook, twitter och bloggande...lite intresssant, eftersom jag är inne på detta. 
Vi var klara strax efter 22.00 idag igen och då stannade vi och satt en stund i baren och snackade med ett antal kompisar. 

Kom hem ca 01.30

----------------------------------------------
Söndag 17 maj

I morse började vi 9.30 och då var det omröstning igen...och tal av Carl Schlyter... och utdelning av pris till hemlig person som var Pär Holmberg, meteorologen,...eller gren...hm.... han är väldigt bra i allafall.

Kl  15,00 var vi nästan klara, då vi smet ut och tog bussen till stationen. Vårt tåg skulle gå 15.42 och vara i Södertälje ca 17.20.... Nu kände jag mig väldigt trött...

Kom hem vid 18.30-tiden.

----------------------------------------------
Måndag 18 maj

Till idag har jag behövt bokat av alla mina 4 möten under förmiddagen, för att kunna vara på Huddinge kommunalhus med övriga Södertörns kommuner för att lyssna, diskutera och bli utfrågad om miljöfrågor och Grön Upphandling. Jag som ansvarig för miljöfrågorna var tvungen att vara där. Det var en bra och givande konferens.

Jag fick skjuts tillbaka till Södertälje och stadshuset, vilket var tur, och hann vara med i ca 10 min på vårt måndagsmöte med k-råd och k-sekr innan nästa inbokade möte kl 14.00 som var ett extra koncernstyrelsemöte.

Mellan 16.00-18.15 hade jag sedan tid att ta itu med Interpellationssvaret som inte är riktigt klart och ett antal mail som jag inte hunnit med när jag var på kongressen....Det är lite jobbigt att ligga efter....det känns som man jagar hela tiden...

Kl 18.30 hade vi sedan ett möte där ALLA förtroendevalda från s, v och mp var inbjudna för att vi skulle gå igenom det allvarliga ekonomiska läget. Detta för att alla måste bli krismedvetna för att kunna förstå att i M&B-2010 finns inget utrymme för satsningar utan tvärtom måste vi skära ner kostnaderna. Det var ett bra möte.

kl 21.50 var jag åter hemma....ringde äntligen till mina föräldrar...

Nu är kl 23.45 och jag är RIKTIGT trött....

Gonatt...........

Är på MP-kongress...hinner inte.....återkommer

Sitter på MP-kongress och hinner inte skriva här just nu.............

Måndag 11 - tisdag 12 maj

Måndag morgon packade jag min lilla resväska med övernattningsgrejjer för att sova över hos Jenny och Fredrik i Uppsala. Det ska bli kul. Jag åkte sedan till stadshuset och jag var inbokad på ett så kallat stormöte med ungdomar som var arrangerat av Ungdomsrådet. Jag hade egentligen inte tid, men tycker det är viktigt att ställa upp för ungdomarna, om det så bara är för en stund. Det var bara jag och en annan miljöpartist från kultur och fritid, som var där av alla inbjudna förtroendevalda....mycket dålig uppslutning. Det var ett viktigt tema - rasism och främlingsfientlighet -Jag var ändå där till ca 11.00 då jag var tvungen att ta itu med lite annat som var nödvändigt att hantera. Inför vår mp-kongress som börjar på fredag så ska en debattartikel skrivas och ett pressmeddelande skickas. Dessutom har jag en interpellation om spårbilskostnader som ska besvaras innan kommunfullmäktige...som det är lite pyssel med...

Elias och jag åt lunch tillsammans och gick igenom lite inför veckan. Det är mycket just nu....

Därefter hade vi måndagsmöte som vanligt med k-råden och k-sekr. Där vi som vanligt gick igenom aktuella frågor. Jag har sedan en tid haft problem med min mobiltelefon, både att batteriet laddar ur väldigt fort, men också att jag tappat den i golvet och den har spruckigt så det är svårt att trycka på knapparna. Jag har varit lite rädd för att lämna ifrån mig den, eftersom jag känner mig väldigt beroende av den. Men nån gång måste det ske...och det idag måndag. Eftersom jag satt på möte skulle Annika J vår adm.sekr hjälpa mig. Hon lämnde in min trasiga och fick en likadan lånemobil, som hon lämnade till mig. Som tur var började jag genast kolla igenom den och upptäckte direkt att det inte fanns någon synkning till kommunens server...jag har ju både min outlook-kalender och mina mail i telefonen så detta var tvunget att åtgärdas. Kl 16.52 skulle mitt tåg till Uppsala gå. Julia skulle hämta mig i min tangoröda miljöbil....kl 16.20 utanför stadshuset. Jag fick lite smått panik, när telefonen inte fungerade, jag skulle ju vara borta till tisdag kväll....måste ju ha en fungerande telefon...Nu hände mycket. Lösenordet låste sig och ingen PUK kod var utlämnad.... suck det var inte bara jag som hade lite smått panik nu......Klockan 16.20 stod jag fullt påklädd beredd på att rusa iväg....när Annika kom springande från IT-avd...som lyckats hjälpa henne, när den egentliga supporten inte fixade det....TACK ANNIKA, du är ovärdelig...och tack It-folket också... Jag hann till tåget...och jag hade koll på mail och allt annat trots att jag inte hade någon dator med mig...

Det blev en jätte mysig kväll hemma hos Jenny och Fredrik i deras nya lägenhet. Den var riktigt fin och låg bra till i ett grönt och lummigt område.... Jag sov bra på deras soffa.

----------------------------------------------------------

Tisdag 12 maj

Imorse vaknade jag i Uppsala och kände mig ganska pigg....idag skulle jag ju få åka spårbil för första gången. Men först skulle Jenny och jag gå en stund på stan´. Jag skulle köpa en lila schal hade jag bestämt, och jag hittade en snygg.

Vi åt en varsin grillad korv till lunch...och sedan var det dags för mig att åka buss till BMC där Vectus spårbilsbana finns. Efter några presentationer och informationer och möte med människor, bland annat Kjell Dahlström som hört talas om att jag nämnt honom på min blogg, efter det möte vi i kommunen hade med honom som regeringens utsände när det gäller att utse en pilotbana i Sverige, så fick vi bege oss till spårbilarna 6 personer i taget. När det var vår tur att åka så regnade det för fullt, men... lite regn har ingen dött av....

Det kändes historiskt och väldigt spännande när jag klev in i spårbilen, satte mig på sätet och vi åkte iväg. Jag måste säga att det var ungefär så som jag föreställt mig. Bra komfort, trots lite skakningar vid skarvarna, som ska åtgärdas. Rymligt och bra utsikt. När jag klev ut utbrast jag "Fantastiskt" och då tog en fotograf från Upsala Nya Tidning precis en bild som de ev ville publicera...var så god sa jag och gav mitt namn. När jag gick ut från stationen stod TV 4 lokaltv där och ville intervjua mig, vilket de fick. Vet inte om något visats. ....men mycket tal om Södertälje blev det... Jag tror verkligen på den här idén och är övertygad om att det är framtidens kollektivtrafik.

Efter en tågresa hem....där mobiltelefonens batteri helt laddats ur, suck,........så sitter jag nu vid min hemmadator igen....

Kl är 23.00...

Gonatt

Lördag 9 - söndag 10 maj...

Lördag 9 maj

I morse vaknade jag av ett muller långt bortifrån. Åskan gick men på behörigt avstånd..skönt. Det var en regnig morgon och frukosten fick jag äta inomhus. Det passade mig bra eftersom jag var tvungen att jobba vid datorn. Jag har just nu en massa saker jag aldrig hinner med. Mail från medborgare bland annat, som jag försöker vara noga med att svara på så fort som möjligt. Ibland är det lite mer komplicerade frågeställningar som tar sin lilla tid. Just nu håller jag också på att förbereda inför vår MP-kongress nästa helg i Skövde. Vi i MP-Södertälje har skrivit en motion som innebär att vi vill sprida flyktingmottagande i Sverige, som jag skrivit om tidigare. Det är inte rimligt att Södertälje år efter år ska vara den kommun som tar emot i särklass flest flyktingar i förhållande till sin befolkning. Det finns inte bostäder här och idag finns ca 500 flyktingbarn i Södertälje som är hemlösa, enligt Socialstyrelsens definition. Vi måste få till en förändring. Ja det kommer bli tufft, men jag är känd för att kämpa. Vi kommer ta strid.....för de hemlösa flyktingbarnens skull!

Den här helgen är Jennys jobbhelg på Stadium, och ikväll så skulle hon komma hem efter jobbet. Det är alltid kul. Vi har alltid så mycket att prata om. När hon kom hem så gick vi tillsammans min Chi-runda. Jenny har ett par stavar här hemma.... Jag berättade för Jenny om älgen jag mött i går och när vi gått en stund och var i slutet på första delen så stod han där inne i den späda vårgrönskan. Han syntes knappt inne bland de små björkstammarna. Nu var han i allafall ca 15 m från stigen. Han tittade nyfiket på oss och tog ett steg emot oss. Jag tror bestämt att han kände igen min knallgula träningsjacka med Enhörna IF på. Han såg riktigt glad ut, hur nu en älg kan se glad ut, men han tog ytterligare några kliv mot oss....då sprang vi.... Ja, ja man kan undra varför, men det var lite obehagligt...

När vi kom hem och hade duschat så lagade vi god mat, tagliatelle och köttfärs och bacon med vitlök och grädde...supergott.

Sedan tittade vi på Da Vinci koden, jag har tidigare läst boken men inte sett filmen. Jag tycker den är spännande och väcker tankar kring religionens makt och ärlighet eller förjugenhet och kvinnans roll i historian.

Det var en lång film och det blev sent...

-------------------------------------------------------

Söndag 10 maj

I morse gick Jenny och jag upp samtidigt och åt en god frukost med KRAV-ägg, te och Ekologisk juice. Jag tog min kopp rättvisemärkta kaffe när Jenny åkt till jobbet.

Jag var tvungen att jobba även idag med än det ena än det andra. Jag började också fundera på vad jag ska packa med mig, när jag imorgon ska åka till Uppsala och hälsa på Jenny och Fredrik. Det ska bli kul att se deras nya lägenhet. Tänkte bjuda dem på restaurang. På tisdag ska jag på årsmöte för KOMPASS, kommuner som gillar spårbilar...Jag ska få åka en spårbil på riktigt på Vectus provbana i Uppsala, det ska verkligen bli spännande.

På eftermiddagen kom Julia hem en sväng. Hon sprang och jag gick min Chi-runda. Jag såg inte till älgen och blev lite besviken, däremot såg jag ett hägerpar som kom seglande över mitt huvud...de ÄR stora. I slutet av min runda såg jag en koltrast som satt på en solvarm sten och höll konsert i "Körsbärslandet Enhörna" som blommar i alla sin prakt. Körsbärsträd och slånbärssnår överallt tillsammans med hägg som doftar bedövande....Det är nästan sommar...

Nu sitter jag vid datorn igen, sedan jag skjutsat Julia till bussen. Imorgon behöver jag ju ha bilen för att komma till stan.

Kl är nu 22.20 och jag tänker mig en tidig kväll...

Gonatt

Torsdag 7- fredag 8 maj

Torsdag 7 maj

Imorse var det bråttom att ta sig till den stora staden, alltså Södertälje. jag hade ett möte på restaurang Limerick kl 08.30 med krogägarna i stan . Ja, alla var ju inte representerade, men ca 7 var där. Det var ett intressant möte, där man fick en bild av deras verklighet, som sedan ska paras ihop med vår, kommunens, verklighet.....inte lätt. Jag tog ändå på mig ansvaret för att reda ut ett antal frågor... som jag redan har tagit fram mötestider för..... Se länk... Möte mellan politiker och krogägare

Sedan hade jag en stund för datorarbete innan nästa möte med styrgruppen för Fairtrade City skulle börja. Vi, Södertälje kommun alltså, har klarat kriterierna för att kunna utropa oss till en riktig Fairtrade City, MEN, Vi måste först ordna en riktig ceremoni för detta. Det ska vi göra..... Jag fick uppdraget att kontakta Lt, och de nappade och har redan skrivit på webben.


Sedan fick jag tid att köpa kattmat till alla mina egna och de hemlösa... Därefter blev det ICA-Maxi och storhandling...


-------------------------------------------------------------------------------------------
Fredag 8 maj

Idag fredag hade jag bestämt mig för att jobba hemma. Inga möten inbokade. Jag startade med en härlig frukost ute på kökstrappen.....kokt KRAV-märkt ägg skivat på hårdmacka med kaviar. En stor, och då menar jag stor, kopp söderte. Dessutom ett stort glas ekologisk juice och en kopp rättvisemärkt kaffe.... Nu låter jag väldigt präktig, och det är inte fel, men vissa saker ÄR viktiga.


Sen var det dags för att jobba. Men det kom bara mail efter mail som jag var tvungen att svara på, så det blir en arbetsdag i morgon också... Hann inte allt jag skulle, som vanligt.


Senare gick jag min Chi-promenad och hamnade öga mot öga med en älg, direkt i början. Jag gick faktiskt just då och tänkte på vargar och om man skulle stöta på en. Jag kände mig trygg med mina stavar som försvarsvapen. Nåväl...älgen stod bara ca 4-5 m från stigen och GLODDE på mig och blev inte rädd utan steg helt enkelt ut på stigen och gick efter mig.... JAG, blev däremot rädd, trots stavarna....tvekade en stund om jag skulle fly hem eller gå vidare.... Modig som jag är så gick jag vidare...väldigt snabbt.


En stund senare sprang ett rådjur över stigen. Det reagerar jag i vanliga fall knapp på, men fick idag mig att hoppa högt. En bit längre fram låg en orm mitt på stigen. En ganska stor brun orm, förmodligen en hasselsnok, som är ganska ovanlig. Jag är inte så förtjust i ormar så jag funderade inte så mycket mer på den. Jag fortsatte och såg plötsligt en stor fågel komma farande med ett skri...en Spillkråka, kolsvart stor fågel med knallrött huvud. Jag gick ut på en av de finare utsiktsplatserna där man ser ut över både Sundsörsviken och Gripsholmsviken. Ett tranpar kom seglande över mitt huvud. Jag fortsatte och lite längre fram såg jag ett svanpar ute på vår åker som borde vara en fågelsjö, eftersom den översvämmas så fort det regnar. Det är där som även tranorna bor. I ån strax intill bor hägern som jag brukar se ibland. Innan jag var hemma så hade jag fått höra en konsert av koltrasten också, der ÄR en fantastisk miljö jag har i min omgivning.


Sedan blev det hemma-SPA med ett glas champagne fredagen till ära....


Lite trädgårdstv och god mat....


Kl är nu redan 22.50


Gonatt...


Onsdag 6 maj - avslag på vår motion om att sprida flyktingmottagandet....

I morse började jag med ett möte kl 9.00 med samhällsbyggnadsdirektören och en tjm. Vi gick igenom ett antal ärenden som är aktuella i Tekniska nämnden. Jag blev under mötet uppringd av Lt, som ville ta en bild på mig vid det nedbrunna huset Karlsborg, och höra lite om vad som sker nu. Jag ringde upp och vi bestämde att träffas där vid 13-tiden.

Jag hade en huvuduppgift idag och det var att läsa motioner och propositioner inför mp-kongressen nästa helg. Och senare i kväll hade vi ett medlemsmöte.

Jag åkte ut till Karlsborg och det nedbrunna huset. Usch, det finns något sorgligt med bränder. En skorstensstock stod kvar i ruinerna... en liten bit historia försvann i branden.... sånt är livet...

Därefter hade jag ytterligare ett möte med sammhällsbyggnadsfolket, parken och vår kommunikatör. Vi vill föröka visa upp vad vi gör för att förbättra den fysiska tryggheten; trafiksäkerhet, slyröjning, städning, blomplanteringar osv. Vi får se om media nappar.

Sedan fortsatte jag med genomgången av motionerna och förflyttade mig till kansliet för fortsatta diskussioner om detta med våra medlemmar. Det var i ett antal motioner som vi inte höll med om partistyrelsens förslag till beslut, bland annat vår egen "sprid flyktingmottagandet" där partistyrelsen föreslår avslag. Jag blir riktigt upprörd. Det innebär att man egentligen inte förstått någonting, utan stoppar huvudet i sanden och kör vidare. Vi har en stor utmaning i att försöka övertyga kongressen om att vi måste bifalla vår motion, trots partistyrelsens förslag på avslag. Jag tror det går...

...jag återkommer till den någon dag....

Jag kom hem ca 22.00...men nu är kl 23.45 och jag är SÅ trött...

Gonatt.

Tisdag 5 maj - en dag med positiv respons...

I dag hade jag koncernstyrelsen inbokad på eftermiddagen och sedan under kvällen ett föredrag om spårbilssystem i Södertälje för Hyresrättsföreningen.

Under förmiddagen slutförde jag det jag skulle ta upp på Hyresgästföreningens möte, och det var bra då jag inte kunde visa DVD på min dator....mycket märkligt. Men det ordnade sig efter några timmars väntan på hjälp.

På Koncernstyrelsen fick vi sedan bland annat information om att vi, kommunen, lämnat in en intresseanmälan om att förlägga Täbygaloppbana vid Almnäs. Jag tycker det låter som en positiv och spännande idé.  Lite annorlunda. Vi fick mycket annan information också, bland annat om att ekonomin i koncernen ser bra ut. Det är riktigt bra...

På mötet med Hyresgästföreningen, gick jag igenom min välgenomtänkta presentation. Jag gjorde det utförligt och med all min pedagogiska kunskap...???  Jag fick bra respons och de flesta var positiva efteråt.... kul... Jag åt jordgubbstårta innan jag gick...mmmm...SÅ GOTT!

Jag ska försöka bli inbjuden till fler möten.... kanske ett på gång med PRO....

Innan jag åkte hem var jag upp en sväng till Jimmy. Tänk att man kan bli så lycklig av att se sin son ta sig fram på kryckor......? Rullstolen är ett minne blott...underbart! Jimmy hade för andra dagen i rad, efter 7 veckors frånvaro, varit i skolan på sin skrivar linje, vid Sundbybergs folkhögskola. Han hade med sig hem, en inbunden antologi -ORDBÄVNING- som hans klass gjort, och nu skulle säljas (40 kr). Jimmy hade precis innan olyckan formgivit framsidan och även skrivit klar sin del av antologin, som tur var. Jag köpte förstås ett ex.....  Det ska bli spännande att läsa.

Kl 21.00 var jag sedan hemma..och nu är kl 22.30

Gonatt

Måndag 4 maj - Deklarera på internet är fantastiskt....

Imorse regnade det. Det var riktigt mysigt. Jag ville helst inte kliva ur sängen. Jag hörde, genom min öppna balkongdörr, hur det sakta strilade ner. Det var lite kallt i sovrummet, men varmt under täcket.... Jag var ju ändå tvungen att ta mig upp och var snart på jobbet.

Jag gick igenom min mail, nu har jag 14 "ohanterade" det är som en dröm..... ;-)

Hade också ett inplanerat möte med M, miljöstrategen...kul och inspirerande som vanligt. Ett nytt klimatmål för kommunen håller på att tas fram och en klimatstrategi håller på att ta form, med konkreta åtgärder. Det ska vara enkelt.

Jag jobbade också med spårbilspresentationen...och ändrade lite...och lite till....och...ja, ja, jag blir nog aldrig nöjd...

Åt en arbetslunch med Elias, där vi gick igenom vad som behöver göras. På eftermiddagen var det måndagsmötet med k-råden och k-sekr, som vanligt. Det blev ett rekordkort möte, på ca 1 timme. Sedan satt jag vid datorn en stund igen.

Innan jag åkte hem hade jag lovat Jimmy, min numera kryckstödjande son, att hjälpa honom med deklarationen. Han hade både sålt aktier och fonder, som inte fanns med på deklarationen.... Tack...säger jag.... för att man kan deklarera via internet. Det är fantastiskt att inte ens behöva skriva in i rätt ruta och räkna ut och hålla koll....allt gör datorn...med lite mänsklig hjälp förstås...

Under kvällen fortsatte jag vid datorn...med några frågor angående morgondagens Koncernstyrelse....nu är kl över 22.00...ska kolla vädret för imorgon innan jag ska sova...

Gonatt

Söndag 3 maj - spårbilspresentation...

I morse visste jag att jag hade en tuff dag vid datorn framför mig..... Vägrade börja förrän efter en låååång frukost på kökstrappen. Det var så skönt i solen och lugnt, tänkte jag säga, men tranorna skrek. De är inte direkt sjönsjungande som koltrastarna till exempel. Nej, det var ett fasligt liv på dem. Men det är härligt ändå att höra dem på något sätt.....

Sedan var det dags för att skapa en powerpoint (pp) presentation om spårbilssystem i Södertälje. Jag har blivit inbjuden till Hyresgästföreningens möte på tisdag kväll för att hålla ett föredrag om detta. Jag är inte van att jobba med pp, så det är inte bara innehållet som tar tid utan även att få fram det färdiga materialet..... Ja det tog sin tid och blev inte helt klart...men...resten får jag göra på jobbet imorgon.

Igår kväll kom jag underfund med hur man Twittrar... jag har funnits med ett tag och fått kryptiska meddelande om att man "följer" mig.... tyvärr har jag varit så dåligt insatt så jag inte vetat vad det innebar....NU vet jag.... Vi får se hur det går.

På kvällen tog jag min Chi-promenad tillsammans med rådjur, hare, häger och flera skönsjungande koltrastar....underbart. Jag unnande mig sedan en stund i mitt hemma-SPA med väldoftande tvål.

I morgon måste jag inte bara göra klart spårbilspresentationen utan ta tag ordentligt i mina "ohanterade" mail...som ökat under helgen till 127....det kräver sin lilla tid.... sen är det dags för Koncernstyrelsehandlingarna och mp-kongresshandlingar... Ja det finns en hel del att göra.

Nu är kl 22.25...

Gonatt

29 april - 2 maj - Borta i flera dagar....längtar hem

Onsdag 29 april
Imorse var jag kallad till ett möte i representationsgruppen, som alltid startar redan kl 08.00. I denna grupp sitter presidierna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.... fester, utmärkelser, priser osv.... ja, ja det måste också fungera.

Kl 09.00 hade jag sedan ett möte som blev inställt.

Kl 10.00 skulle jag hjälpa Jimmy att ta sig till sjukhuset i sin rullstol. Han röntgade alla frakturer i ben och fötter......och fick efter 3 tim besked om att han nu kan gå på kryckor...Jimmy JUBLADE.... vilken frihet att slippa rullstol och beroendet av att alltid behöva hjälp... om ca en mån kan han förmodligen slänga kryckorna....

Underbart Jimpa!!!!

Jag kom något sent till mitt möte med gruppledarna och tjänstemannaledningen om kommunens ekonomi och framtida strategi med anledning av det finansiella läget, men hade Elias, min k-sekr som täckte upp för mig under tiden.

Vi hade en ordentlig genomgång under 4 timmar, och det behövdes...läget är allvarligt

På eftermiddagen kom Jimmy på besök till Stadshuset ......med endast kryckor.....med ett stort leende på läpparna.  Han behövde lite hjälp med ansökningshandlingar till en mediautbildning. Det ordnade vi.

Vid 16.00 hade vi s, v mp, ett möte mellan alla ordföringar. Där vi gick igenom eknomin, som naturligtvis är det mest centrala just nu.

Kl 18.30 hade vi i miljöpartiet sedan ett medlemsmöte, där vi diskuterade hur stor region vi ev kan tänka oss här, där vi befinner oss. Antingen som nu Stockholms Län, eller något större med fler sörmlandskommuner och kanske även Örebro län och Västmanlands Län. Det är inte helt enkelt, men en majoritet enads om den större regionen. Bra, eller inte....????
----------------------------------------
Valborg 30 april

Jobbade vid datorn hela dagen, fast hemma. Gick min Chi-promenad och åkte sedan till min syster, i Vallentuna, på FEST.... SÅ KUL....SENT.....blev det....!

Sov där...
------------------------------------------------------
Fredag 1 maj...skönt att vara mp-ist och slippa demonstrera... ;-)

satt sedan halva dan i hennes, syrrans alltså, trädgård, som är fantastisk...damm och vattenfalll och alla dess blommor. Det ÄR inte Lena som planterat...men fint ät det. OCH jag blir som vanligt otroligt inspirerad....

Jag åkte sedan vidare till mina föräldrar i Norrtälje...Alltid mysigt. Vi åt en god middag och satt och pratade, men det blev en ovanligt tidig kväll...
-------------------------------------------------------

Lördag 2 maj

I morse vaknade jag pigg och utvilad och tillbringade en förmiddag med min älskade mamma och pappa. Jag passade på att hjälpa dem lite. De är inte helt krya...Min pappa är trafikskadad med bland annat ett amputerat ben och har lite besvärligt att röra sig och min mamma har just nu diskbråck, som ska opereras, och har också svårt att röra sig....INTE en så bra kombination, när de bor på landet, med allt vad det innebär...

Idag skulle också Jenny komma från Uppsala hem till Södertälje på en återföreningsklassfest på Torekällberget. Ett problem var att all tågtrafik var ju avstängd mellan Sthlm C och Sthlm Södra, så Jag hämtade Jenny påväg hem vid Solna station. MEN innan var jag på en plantskola i Åkersberga och köpte lite växter....;-).....SÅ NÖJD. En klätterhortencia, en Klematis Alba, En VIT buskros och en marktäckande vit ros. Det kommer bli underbart....och jag har planterat och väntar med spänning på blommningen.....Jag köpte också två busktomater, det är så gott!

Kl är nu 23.05...

Gonatt...

RSS 2.0