Mina hemlösa katter....King Julian & Maurice


Fredag 30 januari - Kattproblem....

Bråttom, bråttom...King Julian & Maurice, mina hemlösa "lussekatter" gick ut som vanligt direkt på morgonen...men King Julian kom inte in när jag skulle åka. OOOH, jag ropade och ropade, men ingen reaktion. Jag bestämde mig snabbt för att Maurice, men också Tiger, min egen katt, fick vara ute och hålla honom sällskap tills jag skulle komma hem. Har man inte barn att bry sig om...så är det något annat, iallafall när det gäller mig, och i mitt fall katter.....;-) Jag kom i god tid till mitt första möte, 10 minuter innan...8.30 startade Kommunstyrelsen och var klar 13.00. Vi beslutade om flera viktiga ärenden, ett var sekretessbelagt och ska släppas i nästa vecka...nyfikna...??? Nästa möte hade jag klockan 14.00, så jag hann med att kolla post och några mail innan. Det mötet handlade om tekniska nämndens ekonomi och prioriteringar under 2009. Ett bra möte, jag trivs med mina kompisar på samhällsbyggnadskontoret. Mötet tog ca 1,5 tim. Därefter hade jag lite tid för att gå igenom ytterligare post och mail.....jag fick två mail igår från medborgare, och det kräver lite extra koncentration att svara på dessa mail. Kl 16.30 blev jag hämtad av Julia, i min miljöbil...den tangoröda, som är så smutsig att man knappt ser färgen.... Vi hämtade upp Jenny, som kommit hem från Uppsala för att jobba på Stadium i helgen. Jag ville åka till Weda för att kolla en tygaffär, jag söker ju med ljus och lykta efter nya gardiner till mitt underbara kök. Tyvärr fanns inte det jag sökte. Vi åkte hem mot Enhörna och stannade till vid ICA-hörnan och handlade. Jag tycker det känns bra att handla lokalt så mycket jag kan. Vi åt en festsmåltid med oxfilé, potatis, bönor och vitlökssmör. Ett glas rött vin, gärna från Chile, i ett vackert glas ska stå på min vackra vedspis i köket när jag lagartill maten. Det är gott, gott och när mina barn är hemma DÅ är det fest. Båda skulle sedan in till stan igen för att träffa varsin kompis. Jag njuter av ledigheten, och har tänt 25 ljus och värmeljus (!). Jag älskar verkligen ljus! Kakelugnen brinner som varje kväll, men nu är veden slut så jag måste ut i stallet och hämta mer....det blir i en reklampaus i CSI Miami...Skynda, skynda...klart! Jag passar på att svara på ett mail från ytterligare en medborgare.....OCH, nu bytte jag kanal, av en tillfällighet, och hamnade plötsligt i Lets`s dance...så där....tycker jag. Jag gillar musiken, och jag ska avslöja något...min syster har varit Svensk mästarinna 8 gånger i latinamerikansk dans...mycket imponerande som jag som stora syster är VÄLDIGT STOLT över. Heja Lena! Jag har sett många tävlingar och som jag skrev jag gillar musiken. Klockan är 23.29.. Gonatt och sov så gott!!!!

Torsdag 29 januari - En dag som inte blev som jag tänkt...

Idag tillät jag mig att sova lite längre. Skönt...det blev ju sent igår. När jag åkte in till stadshuset passade jag på att köpa två buketter tulpaner. Det blir fint när jag nu i helgen ska byta gardiner i köket. En första mycket tidig vårkänsla... Sedan passade jag även på att åka till Granngården och köpa kattmat, både torrfoder och Mjau Kalkon, men också kattsand. Jag har för närvarande ett mindre katthem, sedan King Julian och Maurice flyttat in. Hur det gick till ska jag berätta en annan gång......skumt är det...! Idag hade jag bara ett möte inbokat, och som blev inställt. En hel dag att jobba ifatt, hade jag tänkt. Men det började redan när jag hämtade Länstidningen i brevlådan och såg att Dagens samhälle även låg där. Jag kollade med spänning på framsidan, jag blev ju intervjuad i fredags, som jag skrivit tidigare om. Döm om min förvåning när jag ser en rubrik "Miljöpartist dömer ut spårbilar" sid 4. När jag slår upp sidan (http://www.dagenssamhalle.se/zino.aspx?articleID=14419&articleCategoryID=1)ser jag Karin Svensson-Smith som uttalar sig negativ utifrån sin egen personliga åsikt. Det här är allvarligt eftersom Karin S-S är ansvarig på mp-riks när det gller kollektivtrafikfrågor. Hon har inte följt partilinjen och har inte stöd för sitt uttalande. Tack och lov! Men hon gör skada med sin personliga negativa hållning. "Nu är det krig, var min absolut första tanke". Så kan det vara i den politiska världen. Till lunch hade jag, Jimmy och Julia kommit överens om att vi skulle äta tillsammans. Det är mysigt när vi kan göra det. Vi bestämde oss för sushi på Minako. Det är riktigt gott! Det var nu jag också skulle passa på att gå och köpa mina nya gardiner, som jag sett ut redan för en vecka sedan. Men...tyget var slut och jag blev SÅ besviken. Nu har jag inga gardiner att sätta upp till helgen, men fina vårtulpaner. Jag får leta vidare...när jag får tid ;-). Sedan var jag tvungen att gå tillbaka till stadshuset och jobba vidare. Nu var huvudtemat en debattartikel som vi blivit lovade att få publicerad i Dagens samhälle redan till nästa veckas utgivning, och småste vara klara senast innan kvällen. Vi måste ju klargöra vilken hållning mp-riks har i spårbilsfrågan. Den blev riktigt bra. När jag kom hem faktiskt redan vid 18.00-tiden, så behövde jag hämta ved och elda upp värmen i kakelugnen. Det är ganska kallt ute. Jag åt lite mat, och sedan tog jag revanch från i går. Jag trampade på "Orby" i 21 minuter (!), det är riktigt bra säger Jenny min mellan-dotter. Jag har också suttit ca 30 min sammanlagt på pilatesbollen, eftersom jag har en även på jobbet. Jag har faktiskt även gått nästan 9000 steg. Jag känner mig ganska nöjd..... Nu ska jag gå och lägga mig och lösa en annorlunda sudoku i lugn och ro. Imorgon börjar kommunstyrelsen kl 8.30. Nu är kl 22.58...Gonatt och sov så gott!

Onsdag 28 januari - Flyktingdiskussioner....

I morse var det som vanligt lite svårt att ta steget ur sängvärmen. Jag lyckades så småningom. Redan innan jag kom till stadshuset hade jag bestämt mig för att hoppa av ett inbokat möte. Jag måste någongång ha tid att hinna med allt jag ligger efter. Tyvärr var min dator fortfarande konstig och ett meddelande kom upp om att jag omedelbart måste stänga av den p g a ett fel. Jag kunde ändå använda en annan dator, men vid ett annat skrivbord. Det känns inte bra att inte ha sina papper omkring sig. Jag blev i allafall lovad att få datorn helt utbytt under dagen. Skönt! Förmiddagen gick åt till att hitta en ekologisk odlare som drabbas när "nollarrendet" upphör. Jag hittade en som åtminstone var villig att eventuellt prata med en reporter på Land Landsbygd. Till lunch åt Elias och jag i stadshusets restaurang och pratade jobb. Sedan åkte vi gemensamt upp till Hagabergs Folkhögskola, där vi skulle ha en eftermiddag med uppföljning av en politikerutbildning som vi hade i höstas. Vi skulle utvärdera våra egna utvecklingsplaner... Direkt därefter hastade vi ner till mp-kansliet på Nygatan 9 till ett inbokat medlemsmöte, med två intressanta punkter. Information av kommunens miljöstrateg Madeleine och en inskickad motion om Södertäljes situation i flyktingmottagandet, som jag har nämnt i ett tidigare inlägg. Vi ville ha ett sk kommunstöd för motionen som ska upp på mp:s kongress i vår, och detta fick vi efter bra diskussioner. När jag äntligen kom hem efter en intensiv dag var kl 22.30... Lite mat fick jag i mig och några mail var jag tvungen att hantera så klockan blev ca 00.00 när jag äntligen kunde lägga mig. Idag fanns tyvärr ingen tid för träning, och stegräknaren hade jag också glömt idag...men men imorgon tar jag revanch... Gonatt...

Tisdag 27 januari - Snön lyser vit på taken..när jag är vaken..

Imorse var det lite lättare att gå upp, fast jag egentligen inte hade så bråttom. Det var väldigt fint ute med nysnö...bara ca 2 cm...men ändå, allt var vackert vitt och stilla. Jag älskar snö. Väl inne på jobbet så började jag med att titta igenom posten från igår, och försökte sortera lite bland alla handlingar som kommit. Det har de senaste två veckorna varit extremt mycket papper att hålla reda på. Inom denna tid har vi haft både ett extra kommunstyrelse möte och ett extra koncernstyrelsemöte. Det papperslösa samhället ser ut att vara en bra bit bort. Det är svårt att bara ha allt i datorn....funkar ännu inte mentalt eller rent praktiskt...i allafall än så länge. Men jag jobbar på det...! Jag hade sedan ett intressant och trevligt möte med mitt kontors kommunikatör Helena, vi gick igenom hur vi ska agera framöver när det gäller frågor inom mitt ansvarsområde som är gator, trafik, städning, klotter men också miljöfrågor. Det blir nog bra. Under dagen ringde en journalist från Land Landsbygd och ville att jag skulle kommentera att Länsrätten upphävt tekniska nämndens beslut om att vi i Södertälje kommun vill stimulera ekologisk odling på vår egen mark genom att ha ett sk nollarrende för dessa odlare. Det får vi inte bl a enligt Eu, tyvärr. Jag hann med en kort luch med köttfärslimpa och rårörda lingon, som var gott. På eftermiddagen hade vi så koncernstyrelsen. Vi fick en genomgång av bolagens miljöchef Gunnar om hur vi ska räkna för att se hur mycket koldioxid vi minskar våra utsläpp med, meningen är att minska ca 2% per år. Det var VÄLDIGT komplicerat, kan jag berätta. Sen tog vi bl a beslut angående en hamnstrategi, men den är hemlig.... Vi slutade faktiskt kl 17.00 så jag hann efter en stund iväg och storhandla på ICA Maxi med Julia. Det var väldigt längesedan, så mycket blev det. Väl hemma vid åtta-tiden efter allt plockats in, så trampade jag 15 min, det tar sig, på "Orby". Det känns riktigt bra! OCH, jag har gått över åttatusen steg under dagen, men inte hunnit med att sitta på pilates bollen. Jag får ta igen det imorgon. Nu ska jag gå och sova, men först ska jag lösa en form-sudoku som rensar hjärnan. Kl är 23.25...Gonatt..

Måndag 26 januari - med stegräknaren på plats...

Jag är lite trött när klockradion sätter i gång, och hamnar direkt i reklaminslaget...trist... men jag vet att direkt efter kommer nyheterna. Det är bra att börja med innan man stiger upp. Kan sen inte låta bli att snoza några gånger... jag har svårt att kliva ur den varma sängen...suck.. Jag får plötsligt bråttom, eftersom jag har ett möte direkt kl 8.30. Jag tycker kommundelsnämnderna är viktiga och det måste fungera mellan dem och centrala staden, det var det mötet handlade om. Nästa möte direkt därefter var ett möte där aktuella saker informerades om mellan olika ordföringar i just kommundelsnämnderna och de centrala facknämnderna. Det behövs verkligen. Innan lunch så slutade min dator att fungera...en hemsk upplevelse när man har datorn som en central del i jobbet. Som tur var kunde jag låna en annan dator, men det känns inte riktigt bra.....de lovade komma och fixa den så snabbt som möjligt. Under lunchen åt jag, hör och häpna, en tunnbrödsrulle med räksallad. En miljöpartist som äter skräpmat...ja det händer ibland i allafall mig. Jag satt sedan i min miljöbil och åt medan jag väntade på att min, underbara, äldsta dotter Jenny skulle komma med tåg till Södertälje Syd. Ibland får man prioritera och nu skulle Jenny komma från Uppsala för att vara med på Kommunfullmäktige under kvällen. Jag fick sedan skynda mig till vårt måndagsmöte med kommunalråden och kommunalrådssekreterare. Idag hade vi mycket att gå igenom, och jag var sen redan från början...men Anders Lago var ännu mer försenad. Vi har nu börjat så smått att förbereda för Mål&Budget-processen för 2010....det gäller att börja i tid. Vi pratade också finanskris...så klart. Under en timme hann jag sedan förbereda inför nästa möte som var kommunfullmäktige, kolla post som var extrautskick inför kommunstyrelsen på fredag och svara på några mail. Kommunfullmäktige gick ganska fort. Det tog endast 2 timmar och brukar annars oftast ta ca 5 timmar. Jag hann därför sitta och fika med Jenny en stund innan hon skulle tillbaka till Uppsala och sociologiutbildningen. Det är så kul att hinna sitta och prata lite, det blir inte så ofta numera. Julia som lånat min bil under eftermiddagen kom och hämtade mig, så vid åtta-tiden var jag påväg hem. Väl hemma tränade jag på "Orby" (trampmaskinen) i 10 min och märkte till min förvåning att jag inte hade så mycket träningsvärk som jag trodde jag skulle ha. Jag får kanske utöka tiden lite snabbare. Pilatesbollen som är ett fantastiskt träningsredskap för ryggen (ett mycket bra tips), satt jag på och tittade samtidigt på CSI... det är avkopplande, tycker jag. Trot eller ej, men sista telefonsamtalet jag hade var efter 23.00 och handlade om ett ärende som ska beslutas om i Koncernstyrelsen i morgon. Man kan kalla det flexibel arbetstid...eller så. Nu behöver jag sova, det blev som vanligt sent i går kväll. Kl är 23.15 och elden har falnat i kakelugnen. Och, det höll jag på att glömma, jag har gått knappt 6.000 steg idag trots att jag suttit på möte, nästan hela dagen. Målet är 10.000 steg, men 6.000 är faktiskt inte så dumt. Gonatt.....

Söndag 25 januari - Vad är solidaritet...?

Idag har jag tvättat och pysslat lite, men den mesta tiden har gått åt till att läsa handlingar till bl a Kommunstyrelsen, Kommunfullmäktige och en rapport om "Asylsökandes eget boende" inför ett medlemsmöte vi i miljöpartiet Södertälje ska ha på onsdag kväll. Vi, det vill säga, Jag, Elias min kommunalrådssekreterare och Mats Pertoft, riksdagsman från Södertälje, har skrivit en motion till mp-kongressen om att mp-riks måste förstå vår utsatta situation i Södertälje, med alltför stort flyktingmottagande. Flyktingmottagandet måste spridas i Sverige. Det kan inte bara vara vissa kommuner som ska ta hela ansvaret. Vi måste få hjälp från mp-riks att driva detta krav. Vi får se om vi får våra Södertäljemedlemmar med på detta. Jag tror det, trots att vi har den mest flyktingvänliga politiken, så verkar medlemmarna i Södertälje ändå förstå krisläget. Att vara solidarisk är inte att bara ta emot, utan kräver att man har möjlighet att ge en bra start i livet för de flyktingar som kommer. Koncernstyrelsehandlingarna har också krävt sin tid, med ett antal telefonsamtal och mailväxling. Allt är inte så enkelt som man skulle önska ibland. Jag har inte gått någon långpromenad idag...heller. Men jag har tränat på "Gorby" (trampmaskinen) i hela 9 min, trots träningsvärk i vaderna och stela hälsenor. Jag får se hur det känns imorgon. Jag har också varit duktig och suttit på pilatesbollen i 30 min och tränat ryggen medan jag tittade på TV, där de avslöjade ett antal magi-trick...intressant. Imorgon får jag inte glömma stegräknaren, det är dax för den nu. Jag känner att jag är på G.... Nu måste jag samla ihop mina papper som ska med till jobbet imorgon. Sen är det dags att sova..kl är 23.44 Gonatt....

Lördag 24 januari - Isregn som smattrar på fönstret

Idag vaknade jag sent. Det var skönt att få sova ut. Ett isregn smattrade på fönstret och dagen blev aldrig riktigt ljus. Ibland är det riktigt skönt att få stanna inne. Jag städade och pysslade lite, innan jag var tvungen att sätta mig vid datorn en stund. Jag har några mail från igår och även idag som måste hanteras. Mitt på dagen körde jag ett träningspass på "Orby", som är en träningsmaskin från Tv-shop som heter orbitrek, som vi har i vardagsrummet. 6 minuter räcker för mig, just nu. Vågar inte träna längre för att riskera att bli överansträngd...... ;-)hälsenorna ligger lite risigt till. Jag tror jag har högklackat så ofta att hälsenorna blir kortare och protesterar när jag är hemma och går med skor utan klackar. ja, ja man kan lida av värre problem... Nu har jag kollat på Brottskod försvunnen och Wallander, men nu behöver jag sova. Klockan är 23.57 Gonatt....

Fredag 23 januari Högtflygande spårplaner....

Fredagen blev lite stressig, som vanligt. Det började med ett besök på Telge Återvinning, Södertäljes sopstation om man ska tala i klartext. Några mp-kollegor från Stockholm ville besöka vår tipp och höra om vår biogas. Vi fick en intressant information och sedan fick vi följa sopsäckarnas väg till slutstation. Jag hade hoppats på att få se den havsörn som sägs sväva över tippen. Men..den höll sig borta. Sen inledningstalade jag på ett seminarium för ett nätverk som kallar sig KOMPASS, det är kommuner som är intresserade av spårbilssystem. Det kändes väldigt kul och inspirerande. Vi i Södertälje har kommit längst i Sverige med att utreda denna fråga. vi är på G......mycket spännande. Både Länstidningen och Dagens samhälle ville intervjua mig, vilket de naturligtvis fick. Sedan var det mycket bråttom hem för att jag skulle göra mig i ordning för Täljerevyns årliga premiär. Jag hade bjudit med mina föräldrar, och hade 40 min på mig innan jag var tvungen att åka tillbaka till stan. Det var en riktigt kul föreställning, inte så elak som jag var rädd för. Efteråt åkte vi hem och åt lite god ost och drack lite gott rödvin från Chiles vackra landsbygd. Vi hade det väldigt mysigt framför kakelugnen.

Torsdag 22 januari en ganska vanlig dag

I morse blev det bråttom. Första mötet började kl 8.30, men jag visste att vi skulle börja med att fika så jag behövde inte äta frukost hemma. Det var ett spännande möte om hur Södra stadskärnan i Södertälje ska utvecklas framöver. Jag sitter med i den politiska styrgruppen, som haft regelbundna möten i ca 1 års tid. Det är mycket som ska utredas innan det finns ett färdigt förslag som ska beslutas om och sedan presenteras för södertäljeborna. Mötet drog ut på tiden och var inte klart förrän 12.35...nästa möte började 13.00 tekniska nämnden där jag skulle vara ordförande. Det blev alltså en överbliven macka och en kopp te idag också tyvärr. Tekniska nämnden gick bra. Vi fick bland annat information om både hur Robert Anbergsväg i Ronna ska byggas om till 30-zon och hur Saltsjötorget kommer bli efter ombyggnation. Nästa möte ska vi ta beslut på igångsättning. Vi tackade också av vår samhällsbyggnadsdirektör Anders Bruse med en vacker vårbukett. Han har gjort ett fantastiskt jobb med samhällsbyggnadskontorets utveckling och jag kommer uppriktigt sagt att sakna honom som sbk.chef. Samtidigt ska det bli spännande att få en ny samhällsbyggnadsdirektör som nu kommer vara en kvinna. Jag hälsar Gunilla Holmquist varmt välkommen. Mötet var slut straxt före 17.00, så jag hann både kolla posten och mailen innan jag skulle hämta Julia vid 18.00 och sedan åka hem. Väl hemma blev det en snabbstädning, eftersom mina föräldrar kommer på besök i morgon och ska sova över till lördag. De ska följa med på premiären av Täljerevyn 2009..Öppna landskap eller sånger från åttonde våningen... Man vet aldrig om man kan finnas med i något nummer. Det känns lite nervöst. Vi får se imorgon kväll. Nu måste jag städa lite till innan det är dags att sova. Klockan är 22.48 och jag är trött. Gonatt.....

Nästan som Bambi på hal is....

Vaknade och ville inte stiga upp, eftersom jag kände att kylan kröp uppför trappen och in i mitt sovrum...burr... Jag hann aldrig elda igår eftersom veden tog sådan tid att stapla....efter lite velande tog jag mig ändå upp och in i duschen. Det var otroligt vackert ute med frost, men tyvärr väldigt halt på vissa ställen...Nästan framme vid min arbetsplats det vackra Nya Stadshuset i Södertälje, så ser jag hur benen far undan för en tjej i tonåren och hon dråsar i backen...och jag slänger mig över mobilen och ringer till "mitt" kontor. Det är ju för helskotta, ursäkta uttrycket, MITT ansvar att snöröjning och halkbekämpning ska fungera i Södertälje.... Jag förstår att alla jobbar allt de kan men en riktad insats i den aktuella backen var nödvändig....suck Inte så bra början på dagen, som inleds med en extra kommunstyrelse direkt på morgonen för att anta ett åtstramningspaket för alla verksamheter i Södertälje. Färre arbetar så skatteintäkterna blir inte så höga som beräknats innan finanskrisen. Pengarna räcker alltså inte.. Därefter har kommunstyrelsen ett arbetsutskott, där en massa information och diskussion ska hinnas med. Här räcker inte tiden till, trots att vi sitter över lunchen och äter samtidigt, och vi blir tvungna att skjuta på ett antal punkter. Men jag får ju mat i mig, vilket är bra. Jag hinner precis skumma igenom Länstidningen och sedan skriva ut extrahandlingar inför nästa kommunstyrelse, som just kommit på mailen, innan jag och min mp-kommunalrådssekreterare, Elias, ska på möte med mp-kansliet: vår kanslist, ordförande och vice ordförande. Vi måste stämma av lite praktiska saker. De, kansliet och styrelsen står för det mp-administrativa och Vi, min sekreterare och jag ansvarar för det politiska. Nu har vi, Elias och jag ca 1,5 tim innan nästa möte där vi ska tillbaka till mp-kansliet och gå igenom allt som händer i de kommunala nämnderna och bolagsstyrelserna och dessutom informera om övrigt för vår mp-politiska grupp. När jag väl är hemma vid 21.30 så måste jag svara på några viktiga mail...av dagens skörd på 54 st....trodde inte det var så många...innan jag räknade efter. Apropå att räkna...imorgon måste jag komma ihåg att jag ska ha min stegräknare på mig. Det är dags att ha koll på hur mycket jag rör mig. Jag sitter nu en stund och njuter framför min underbara kakelugn där elden just falnat och värmen sprids i hela huset... Gonatt kl är 23.30

Den enorma vedhögen

Idag började dagen med ett intressant möte om It-stöd i de kommunala verksamheterna. Det kanske inte låter så intressant, men jag tror verkligen på att det måste till mer struktur i verksamheterna för att få ordning på det man gör. Jag går efteråt glad ifrån ett trevligt möte. En bra början på dagen. Nästa möte blev inställt på grund av sjukdom, så jag fick lite tid att äntligen rensa min mailbox, som jag ju igår kväll fick meddelande om var full. Det är inte lätt att kasta mail....de kan ju behövas...;-)

Efter lunch, med macka och te...så får jag inte göra egentligen men.men..då hade jag ett litet "finanskrismöte" om konsekvenser av olika nedskärningar för min verksamhet i tekniska nämnden. Det gäller att ha koll på läget, som förändras snabbt i dessa tider.

Hade sedan lite tid att läsa posten och sortera handlingar som just nu är aktuella. Det är handlingar till ett extra kommunstyrelsemöte, kommunstyrelsens arbetsutskott, ordinarie kommunstyrelse, kommunfullmäktige och tekniska nämnden...mycket papper blir det ...som ska läsas...suck...

Jaha, sedan var det åter ett internt möte av lite kriskaraktär, vilket inte innebär att det är vi i (mp) som har kris utan det är av helt andra orsaker. Det var ett mycket givande möte med engagerade personer, med vilja att förändra...kul och inspirerande tycker jag.

Innan jag sen skulle kunna bege mig hemåt så återstod ett möte där vi skulle gå i genom ärendena till tekniska nämnden, för att vara överens inom (s), (v) och (mp), och det var inga problem. Vi har ett bra samarbetsklimat, som jag värdesätter högt. Det är trevliga människor i "min" nämnd helt enkelt....

Sen var jag äntligen påväg hem hämtad av min älskade dotter Julia, i min miljöbil av märket Ford focus flexifuel, som inte har gått på något annat bränsle än etanol. Det blev en kort sväng in på ICA för att handla lite av varje....fläsk och bruna bönor bestämde jag mig för. Jag hade ju slarvat till lunch.

Jag åt en stor tallrik medan jag tittade på TV när Barack Obama svor presidenteden....Hurra och lycka till säger jag. Stackars människa vilka enorma förväntningar han har på sig. Men jag tror också väldigt mycket på honom...

Sen kom den stora utmaningen för dagen...5M3 alltså 5 kubikmeter ved i en hög utanför stallet, som väntade på att bli staplad. Det var därför Julia var med hem... för att hjälpa mig. Det tog ca 2 timmar och i morgon kommer både hon och jag att ha träningsvärk i både armar och ben. Men så skönt att kunna fortsätta elda i kakelugnen. Ingen värme är så skön som den.....

Nu stupar jag i säng.....lite smått ledbruten

Gonatt....klockan är 23.33

Första inlägget med skräckblandadförtjusning...

(MÅNDAGENS INLÄGG som av någon anledning försvann....)

Hm, känns lite konstigt att debutera som bloggare. Jag vet ju inte ens riktigt hur det fungerar. Plötsligt var jag ute i cyberspacen....hjälp!

Okej, ett djupt andetag...nu börjar allvaret....

Jag inbillar mig att det kan vara kul för "vanligt" folk att läsa om en heltidspolitikers vardag, eller kanske inte riktigt kul..men ändå bra att få veta vad vi gör.

När jag för 10 år sedan vid 41 års ålder, vilket är ganska sent för de flesta politiker, började att engagera mig politiskt så hade jag ingen aning om vad det egentligen innebar...Nu vet jag...tro mig!

Det är inget vanligt jobb med fasta tider utan ett sätt att leva med det dygnet runt. I allafall om man är gruppledare och kommunalråd för miljöpartiet i Södertälje. Just den positionen har jag haft i drygt 2 år, men innan dess var jag kommunalrådssekreterare, vilket nästan, men inte riktigt, innebär samma engagemang.

I morse tog jag det lite lugnt, eftersom jag visste att det skulle bli en intensiv dag med 4 möten från 11.00 till ca 18.30. Det gick bra men blev som jag trodde intensivt, mycket handlar om åtgärder med anledning av finanskrisen...spara..spara och återigen spara, samtidigt som allt måste fungera. Även om man ska skära ner i verksamheter så måste det göras på det mest lämpliga sätt. Det är inte lätt att få ihop.

Först ett litet finanskrismöte....sen ett möte med en nämnd med stora underskott......vi fortsatte med ett viktigt regelbundet vecko-möte mellan (s), (v) och (mp), som genom en koalition styr Södertälje kommun. Här stämmer vi av ALLT som vi ska göra framöver både kortsiktigt och långsiktigt.....direkt därpå fortsatte jag med ett internt krismöte, sånt ska också hanteras.... Sedan rusade jag iväg till en fikastund på kafé med ett av mina underbara barn, som alla är stora nu, men fortfarande väldigt viktiga för mig!

Väl hemma vid 21-tiden var det dags för mailen. 50 stycken har kommit under måndagen. Som tur är behöver inte alla besvaras. Det är Konferensinbjudningar, information som behöver läsas både kort och lång... två mail gjorde mig extra glad. Jag fick ett stort tack från en södertäljebo som fått ett utförligt svar från mig.  Han hade precis före jul skickat ett ilsket mail därför han tyckte det tog alldeles för lång tid att få ett svar. Då hade det gått ca två veckor och jag förklarade att det var en komplicerad fråga som jag ville ge ett bra svar på, som han sedan fick. Man blir då glad när man får ett trevligt tack. Det andra var från en nöjd tjänsteman, också väldigt positivt.

Och nu sitter jag här...alldeles för sent ....men det var riktigt roligt att skriva

Oh, fick precis ett mail att min mailbox är full.....måste alltså börja med att rensa i morgon .

Gonatt , gonatt klockan är 00.22

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0