Jag måste kunna se mina hönor i ögonen....

Efter ett par mötesintensiva dagar, så har jag idag varit ledig.... Nja, några arbetsrelaterade telefonsamtal blev det men så är det när man har ett dygnetrunt uppdrag.

Jag har idag ställt fram utemöblerna på altanen, placerat ut blomurnorna på lämpliga platser och fixat ljuslyktorna.

Jag har också mätt ut i min trädgård, var jag ska plantera mina nya äppelträd, vilket inte var så lätt då Elof, en av hundbusarna, gick efter och plockade upp mina märken och la dem på helt andra ställen.... :-) Nåja, det löser sig. Jag har en vision, en plan och en ide' framför ögonen.... Jag har redan två äppelträd; Transparant Blanch och gravensteiner, vilket är två riktigt fina äppelträd. Nu ska jag komplettera med Katja, Frida, Amorosa och Rubinola. Välplanerade sorter som jag nu fått beställa, men som ska passa i min trädgård för framtidens önskemål.

Jag ska även återinvestera i en hönsflock, men måste först reparera mitt hönshus då taket rasat in. Jag lovar att det är en fröjd att ha höns. De är trevliga djur, som äter alla matrester man har och producerar dessutom fantastiska ägg. 

Igår var jag och handlade inför påsken och då så klart även ägg, KRAV-ägg så klart!!!! Annars skulle jag aldrig kunna se mina kommande hönor i ögonen!


På eftermiddagen gick jag en långpromenad med min fina Yoki. Han och Elof ger mig en hälsoinjektion varje dag!

//Ewa

En sekund kan förändra livet.....

Idag för 37 år sedan var jag 20 år och vaknade på natten av en telefonsignal..... Min mamma svarade och efter en, som jag tyckte, lång stund av tystnad sa "Är det några skallskador?" Min älskade pappa låg på intensiven efter en trafikolycka. DETTA har präglat mitt liv. Jag VET att livet kan förändras på en sekund.....

Vi vakade på intensiven i en veckas tid och slets mellan hopp och förtvivlan. Min pappa överlevde men med ett amputerat ben och ett ben med svåra skador...... Men han överlevde utan skallskador.... Benskadorna har naturligtvis skapat problem sedan dess och nu på ålderns höst så påverkar det livet avsevärt.


Jag är mycket ödmjuk inför livet och blev tyvärr smärtsamt påmind fredagen den 13 mars 2009 när telefonen ringde och väckte mig, ännu en gång. Jimmy, min älskade son låg på intensiven efter en trafikolycka. Det vill jag inte ens att min värsta fiende ska behöva gå igenom..... :-( Han fick svåra benskador och en krossad armbåge, MEN klarade huvud och övriga kroppen, ÄNGLAVAKT! 

För övrigt har dagen bestått av flera viktiga möten som varit väldigt intressanta och lärorika.

Frågan som jag somnade på igår har jag löst.... Vi har bestämt oss för att utöka vår flock med en söt liten rund malamutevalptik från Jämtland. Det passar perfekt mellan valen detta supervalår! 

Yes, känns SÅ bra..... :-)

Sov så gott! //Ewa


Djupa funderingar...

Idag vaknade jag tidigt och låg länge och funderade innan jag klev upp. Valp... Ja... Valp...nej ..... Valp... Ja..... Osv..... Ja, jag har blivit erbjuden en valp.... :-)

Jag började sedan med en inspektionsrunda med vattenkannan i högsta hugg... Mina plantor ÄR prioriterade!

Mina fina vovvar <3 blev glada när de förstod att de skulle få följa med mig till Hunddagis. 

Idag hade jag möte om det lokalt producerades framtid där Grönsaksmästarna är en viktig del. Vi har en del ide'er. 

På eftermiddagen hade vi vårt regelbundna möte med kommunalråden, där vi går igenom veckan framöver, Kommunstyrelseärenden och andra viktiga frågor. 

Efter arbete med att svara på mail så packade jag ihop datorn och for till Djurmagazinet där jag är en av deras största kunder.... Idag skulle jag även inhandla torrfoder och kattsand till mina föräldrars katter. Själv skulle jag ha kattsand, blötfoder 8 kg, märgben, grisöron och hör och häpna kaninöron.... Ja, vad gör man inte för de älskade vovvarna!?!


Två veckor <3

Hm... en till eller inte... Lutar åt ??? :-)

Jag får sova på saken.... Sov gott //Ewa


Helgbestyr och sköna promenader!

Lördagen började som varje helg med en god frukost. Jag kunde faktiskt sitta ute i lä i solen, en bra början. Sedan hann jag med en rask promenad med mina fina vovvar innan jag styrde kosan mot stadens centrum och MP-kampanj på gågatan. 

Det är roligt att prata med nyfikna södertäljebor. Vi hade "giftfria" äpplen att bjuda på, vilket uppskattades. Frågor som intresserade var främst ekologisk mat i skolan, bättre kollektivtrafik och förnyelsebara bränslen.

Innan jag åkte hem hann jag fika en stund med mina föräldrar som bor mitt i centrum. Det uppskattade de mycket.

Väl hemma så lagade jag smarrig lasagne på KRAV-nötfärs och andra ekologiska produkter. Jag, Julia, Jenny och Jesper åt med god aptit. 

Idag blev det påsk pyntat och vanligt hemmafix med tvätt och liknande måsten. 


Jag pysslade som vanligt om mina fina plantor som står och växer så fint i köksfönstret; chili, aubergine, gurka, tomat och paprika. 


En promenad med bägge vovvarna blev det såklart också. Det är en väldigt bra träning för mig. Två riktigt starka hundar i raskt tempo.

Under kvällen så lyckades Yoki och Elof höra att en igelkott kom in i trädgården. Hm, inkräktare som inte tillhör flocken, tycker båda två och skäller ut stackarn. Inget bra samarbete där inte......

Dags att sova, imorgon en ny men kort vecka!

Sov så gott //Ewa

Äldreomsorg med antroposofisk prägel....

I morse när jag vaknade till fåglarnas kvitter och ett stilla vårregn så kände jag mig glad och förväntansfull inför dagen. 

Det ÄR en speciell känsla att tillbringa dagen i Ytterjärnas kulturhus.... Synintrycken, dofterna och den allmänna känslan av välbefinnande infinner sig i mig. Jag är inte Antroposof men kan verkligen på allvar identifiera mig i deras fokus på helheten i människa. 

Idag var temat äldreomsorg och jag lyssnade intensivt och nyfiket. Jag känner verkligen igen mina egna tankar och ide'er. Det här är en stor och viktig fråga.

Jag tror det viktigaste är att se äldre som enskilda individer, INTE en grupp med samma behov. Vi beslutsfattare måste vara ytterst lyhörda för vad som i framtiden behövs, även äldreomsorgen påverkas av samhällsutvecklingen som sker i rasande fart....

I miljöpartiet här i Södertälje vill vi se en mångfald av möjligheter i livets olika skeden. En del personer vill ha seniorboende eller trygghetsboenden där det finns gemensamhetsutrymmen. Åldern är definitivt ingen bra värdemätare på vad man behöver utan behoven måste få styra. 

Det viktigaste är ändå att vi ser till att när man verkligen behöver hjälp och stöd så får man ett värdigt boende!

Sen eftermiddag tillbringade jag på Strömsholms djursjukhus på återbesök efter operation nr 2, av en av mina älskade familjemedlemmar. Han repar sig bra och nu är det återuppbyggnad som gäller.....



Mina älskade vänner och familjemedlemmar, Elof till vänster och Yoki till höger. Kanske de får en "lillasyster" inom kort.... :-)

Trevlig helg//Ewa



Social hållbarhet var temat för dagen

Innan jag åkte till stan och stadshuset i morse så gick jag en runda med vattenkannan. Man kan inte vara nog försiktig. Jag har ju så fina plantor att ta hand om; gurka, tomater, chili, aubergine.... SÅ underbart! 
 
Arbetsdagen började sedan med ett ordförande möte inför mitt Hållbarhetsutskott. Strategiska miljö- och sociala hållbarhetsfrågor står då på agendan. Det ÄR en utmaning, kan jag lova.... :-)
 
Därefter deltog jag i en workshop om arbetsintegrerade sociala företag anordnat av vårt Samordningsförbund i Södertälje (kommunen/arbetsförmedlingen/försäkringskassan). Det här är något riktigt bra, tror jag, för att få in de som står långt ifrån arbetsmarknaden. ALLA är viktiga i vårt samhälle och KAN bidra med sin kompetens utifrån sin förmåga. Vi måste bara hitta rätt vägar då det behövs stöd av olika slag. Det är en utmaning som jag antar...
 
Under eftermiddagen blev det dags för presidium i tekniska nämnden, där dagordningen för kommande möte med tekniska nämnden gicks igenom. Efteråt passade jag och några tjänstemän på att ha några specialmöten om diverse svåra frågor. 
 
Härligt att sedan på kvällskvisten komma hem till fina vovvarna :-)
 

Nu sitter jag framför en brasa i kakelugnen och planerar inför morgondagen.
 
Godnatt //Ewa

Att vara mamma är ett livslångt åtagande!

Idag har det varit en relativt lugn dag. Passade på att byta till sommardäck på bilen, min Ford Kuga. Jag gillar FORD i Södertälje, jag  tog tillfället i akt att försöka skaffa sponsorer till Södertälje katthem :-) Södertälje katthem är en helt ideell förening som gör ett fantastist jobb för katter som blivit övergivna. Vi får se hur det går, men har en bestämd känsla av att det blir positiv respons.
 
http://www.sodertaljekatthem.se/
 
Efter en arbetslunch träffade jag sedan en, som jag ser det betydelsefull person med egna viktiga erfarenheter. Vi pratade om hur kommunen kan jobba på ett bättre sätt för att minska barn och ungas psykiska ohälsa. Vi var båda överens om att det är en tickande bomb. Barn och ungdomar är vår framtid, vi vuxna har ett gemensamt ansvar att lotsa dem rätt och att hjälpa när det behövs. Tyvärr fungerar det inte särskilt bra idag.
 
Jag har ansvar för kommunens övergripande strategiska hållbarhetsfrågar, inget litet område......Mitt politiska ansvar handlar mycket om att prioritera, då man självklart aldrig hinner allt man skulle önska. Jag kommer från och med nu att fokusera på detta med problematiken av den psykiska ohälsan bland barn och unga i Hållbarhetsutskottet som jag är ordförande i och som ligger under kommunstyrelsen.

Telefonen ringer, vilket inte är helt ovanligt, men denna gång är det en av mina döttrar och jag hör direkt att hon inte mår bra. Migrän med syn-, hörsel- och känselbortfall är inte kul. Jag rusar iväg och hämtar henne många mil bort.... ett mammaansvar som är livslångt och som jag tar på stort allvar, trots att barnen numera är vuxna. Att vara mamma är ett livslångt åtagande......
 
Håller sedan på att glömma att hämta fina hundarna på hunddagis, men kommer som tur är ihåg det i sista stund.
 
Nu är jag och vovvarna hemma, mätta och nöjda. De sover i varsitt hörn och jag försöker samla tankar och bokstäver till en kort sammanfattning av min dag. :-) 
 
Lägger in en bild på mina älskade vovvar, även om just denna är lite gammal.
 

Sov gott alla vänner, det är den bästa medicinen för att må bra!
 
Kram//Ewa

RSS 2.0