Onsdag 3 - tisdag 9 juni - Jag hiiiinner inte....med

Onsdag 3 juni -

Vi började dagen med KsAu kl 9.00 på våning åtta...trapporna är det som gäller. Vi gick igenom aktuell information, som det ekonomiska läget.  Vi var klara strax efter 12.00 och nästa möte var ett extra kommunstyrelsemöte kl 13.00

Här skulle vi bara ha ett ärende, som handlade om "Åtstramningspaket 2". Alla nämnder utom försörjningsstöd på Social- och omsorgsnämnden ska spara 1,5% från 1/7. Ett antal ytterligare punkter beslutades och detta ärende ska upp i kommunfullmäktige redan på måndag 15/6.

På eftermiddagen blev jag intervjuad av Ditt Södertälje som ska skriva om den fysiska tryggheten, vilket är bra tycker jag.

Från kl 18.00 hade vi sedan vår politiska grupp, somgivk igenom inte bara ärendena till kommunstyrelsen utan även speciella ärenden i nämnder och styrelser.
----------------------------------------------------
Torsdag 4 juni -

Idag hade vi en heldag på Hagaberg med dialog mellan politiken och tjänstemännen. Det behövs för att alla ska få en helhetsbild av kommunens verksamhet. Kl 16.00 var vi klara. Då var det bara att bege sig till Stadshuset för presidiemöte med tekniska nämnden kl 16.30.
-------------------------------------------------------
Fredag 5 juni -

Först hade jag ett möte 9.00 i styrgruppen för "Fairtrade City", alltså att se till att Södertälje uppfyller kriterierna för att vara en Fairtrade City. Intressant, engagerad grupp...kul...!

Sedan hade jag ett möte med LT:s nyhetschef Tina Lagerström. Jag var inbjuden till en visning av nuvarande redaktion och sedan gick vi på lunch, för att prata om stämningen på nätkommentarerna. Intressant och givande möte,

Kl 20.00 hade vi mp och v en "Fest i Val" med ett antal lokala band i Stadsparken. Vädret var inte så bra...kallt. Fär lite folk men lugnt och städat....
-----------------------------------------------------------.
Lördag 6 juni -

Jenny var hemma på sin jobbhelg...kul!
----------------------------------------------------------
Söndag 7 juni -

Jag skjutsade in Jenny till jobbet för att jag själv skulle kunna komma till Enhörnas vallokal i Vallaskolan. När jag kom ca 12.00 stod en bekant moderat där. Vi stod och småpratade i solen och det komfolk till och från. Efter en halvtimme skulle hon bli avlöst, men ingen kom. Jag stod ensam i 3 timmar.... men träffade massor av trevligt folk, både som jag kände och okända...KUL!  Kl 15.30 gav jag upp, när det nästan inte kom några. Jag åkte istället hem för att förbereda mig för VALVAKAN på söders höjder...Mosebacke torg och Södra teatern.

Jag säger bara...VILKET DRAG... stämningen var hög och livebandet var SÅ BRA!!!!! God mat...liiite vin och sånt och dans hela kvällen... SÅ ROLIGT!!!  VI VANN JU.... HURRA för oss i MP!!!!
-----------------------------------------------------------
Måndag 8 juni -
Nu var man tillbaka i verkligheten, men med lite sovmorgon...

Åkte in till stadshuset vid 12-tiden och jobbade vid datorn till strax före 13.30 då jag tog pendeltåget och buss 69 till Tekniska muséet för att vara med på invigningen av den spårbilsstation son Banverket byggt och som kommuner nu får hyra för att visa sina medborgare.

Det är jättespännande och LT var intresserade och skrev en artikel om detta http://lt.se/nyheter/1.475146  

Synd med neagtiva kommentarer men tanken är ju att få människor att förstå, när de ser något konkret av detta.

På kvällen hade vi ett medlemsöte som var ett ajournerat årsmöte....enda punkten var stadgeändringar....hur roligt är det på en skala... ;-)   ???????????? Vi hann ändå med att gratulera oss själva och lite så....
---------------------------------------------------------------
Tisdag 9 juni

Idag hade jag möte på förmiddagen med styrgruppen för politikerutbildningen.

MEN min huvudsakliga uppgift var att få ordning på faktan kring delårsbokslutet som ska beslutas på kommunstyrelsen imorgon onsdag. Det gick hyfsat....trots allt.

13.30 hastade jhag iväg till Minako och köpte sushi... 9 bitar maki till Julia, 3 bitar maki-3bitar lax-3 bitar räka till Jimmy, 3 bitar maki+4 bitar lax till mig..... vi har egna favoriter. Sedan satt Jimmy och jag och gick igenom papper som handlar om olyckan...försäkringar, f-kassan osv. Vi ska träffa en advokat i nästa vecka som hjälper oss, vilket känns mycket bra.

På eftermiddagen var det dags att få ordning på Ks-ärendena och framför allt delårsbokslutet...inte lätt. Vi får se hur det går när Marita Lärnestad (M) ska vara ordförande i morgon...

Klockan är nu 23.10..

Gonatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0