Onsdag 8 april - nästan hundra stygn....och spårbilar...

Idag var Jimmys första återbesök efter olyckan...han skulle kontrolleras så allt läker ordentligt. Vi började på röntgen...högerbenet skulle kontrolleras om det fortfarand låg rätt...så här såg det ut före....

Jimmys högerben båda benpiporna totalt av

...och så här efter operation...



..och det såg fortfarande bra ut.

Sen plockades gipset bort på armbågen och 29 häftklamrar i stål togs bort från såret....så här...såg det ut

Jimmys krossade armbåge

Nu är bara det "tillknycklade gemet" kvar...

Vänsterfoten som såg ut så här innan...

Jimmys vänsterfot bruten      och så här efter....med spikar och skruvar   Jimmys vänsterfot opererad

Det togs bort nästan 100 stygn i övrigt från Jimmy och läkningen såg väldigt fin ut. Vi avslutade på röntgen...igen... för att kolla hans vänsterknä, som gjort ont ända sedan olyckan men som försvann i allt det andra onda. Det visade i allafall inga skelettskador, vilket var skönt. Han ska tillbaka för en grundlig kontroll om tre veckor...

Sedan åt Jag, Jimmy och Julia en välförtjänt lunch på Ceasar (stavas det så??), gamla Eagles.

Imorgon har Jimmy utmanat SJ på deras tillgänglighet...han ska åka ensam med rullstol till Örebro med tågbyte i Arboga. Han möts av flickvännen, Caroline, på Örebro stn.  Han har bett om ledsagare som SJ erbjuder, eftersom han behöver hjälp på och av. Jag ska vara med och se så det funkar när han kliver på i Södertälje Syd. Sen fixar han det, säger han själv......Tufft av honom, tycker jag.  

På eftermiddagen hade jag presidium i tekniska nämnden och vi hade alldeles för många ärenden på vår dagordning till nästa nämndmöte. Vi har ett problem...angenämt sådant...att vi har så mycket intressant som vi ansvarar för. Vi behöver mycket information, och ofta känns det som tiden inte räcker till. Ja, ja det ordnar sig...det finns annat som är svårare i livet...än att ha för många ärenden..

På kvällen hade vi ett medlemsmöte med två punkter...kommundelningfrågan - Järna/Hölö/Vårdinge egen kommun ...och spårbilsfrågan... Jag behöver vägledning och stöd...OCH fick det i båda ärendena.

Kommundelningfrågan känns inte aktuell för närvarande och därmed inte heller någon folkomröstning i nuläget. Mycket klokt beslut...

Spårbilssystemet...har vi haft uppe vid två tillfällen på medlemsmöten redan. Jag tycker det är viktigt med information. Nu gick jag igenom underlaget till förprojekteringen och medlemsmötet gav mig fortsatt stöd att driva frågan. Det känns riktigt skönt!

Jag kan inte låta bli att fundera lite över hur (pp) hanterade frågan på sitt årsmöte, där de sa nej. Enligt Sten Lundin, ledande i pp, så visste han inte vilka kostnader det handlade om och inte vem som skulle driva, eller betala detta. OM man är ett seriöst parti så tar man inte beslut på så lösa grunder. (pp) har haft tillgång till allt färdigt material på samma sätt som jag. MEN har detta inte delgetts deras egna kan man stilla undra.... (pp) har inte heller förstått att det är bl a just deras väljargrupp som skulle ha glädje av detta system, tillsammans med ungdomar. Kollektivtrafik dygnet runt och utan tidtabell och därmed ingen väntetid. HUR kan man säga nej till det utan en ordentlig genomgång av förutsättningarna....????

Varför är människor så rädda för nya saker....varför är man inte naturligt nyfiken istället....funderar Ewa som snart måste sova..

Kl är redan 23.25....gonatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0