Måndag 22 oktober - En mötesrik dag

I morse ylade vovvarna när jag gick hemifrån, de är alldeles för vana vid att ALLTID få följa med mig. Julia skulle lämna dem på hunddagis en stund senare och de slutade, så klart efter en kort stund, men känns ändå djupt i mattehjärtat :-)
 
(Mina älsklingar....  :-)
 
Jag började med ett tidigt möte om kommunens ekonomi.... Ingen enkel ekvation att få att gå ihop.
 
Lars min k-sekr var tråkigt nog sjuk idag, trist då vi jobbar väldigt bra ihop.
 
Läste tekniska nämndens handlingar, ganska många lite knepiga ärenden till denna nämnd. Inte minst en miljöbilsdefinition som regeringen föreslår ska vara en nationell definition, som verkar märklig....
 
Vi blev plötsligt uppvaktade av Lasse Pihl, Assyriska FF och Syrianska FC när det gäller fotbollsgymnasiet på Igelstavikensgymnasium. Det ÄR en viktig del av Södertäljes gymnasieutbildning, är min bestämda uppfattning. 
 
Efter lunch traskade jag trapporna upp till 6:e våningen där vi hade vårt "måndagsmöte", som sker varje måndageftermiddag, där Kommunalråd, k-sekr samt Stadsdirektör och Koncerndirektör går igenom olika frågor. Vi hade besök av Telge Krafts VD och kommunens Finanschef och något senare Äldreomsorgsnämndens ordförande och viceordförande. Ja, det är många viktiga frågor att diskutera och hantera.
 
Efter en stunds mailande var det dags för möte mellan (S), (V) och (MP) representanter i Tekniska nämnden. Ett möte vi alltid har några dagar innan det är dags för beslut på själva nämndmötet. Vi gick igenom ärendena och funderade och diskuterade och var sedan överens. Det ÄR en bra atmosfär och ett bra diskussionsklimat i vår grupp.
 
Strax därefter var vi några från Tekniska nämnden som åkte iväg på ett inbokat möte till Östertälje båtklubb, med folk från några Båtklubbar i Södertälje. De är missnöjda med de förslag som de fått från vårt kontor om nya avtal om arrendeavgifter,
 
 
Även oppositionen var inbjuden, men jag som ordförande har en viktig roll i dessa sammanhang. Jag tycker att det är sunt att man reagerar och pratar med oss som har en beslutanderoll. Efter två timmars information, lyssnande och diskussion så tog vi med deras synpunkter och kommer att granska tjänstemännens förslag.
Det ÄR viktigt!
 
Sedan rusade jag vidare för att hinna hem till mitt eget ideella engagemang som ordförande i styrelsen för Svenska Polarhundklubbens rasklubb för alaskan malamute, som skulle ha ett skypemöte kl 21.00.... Jag var hemma 20.55 och vi var sedan klara 22.15...... Mycket ska man hinna med här i livet.....och är nu lite trött :-)
 
Gonatt //Ewa
 
 Ps, Har också beställt en pannlampa som jag har stora förväntningar på; Black Diamond Spot 2012....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0