Tisdag 10 mars - trappmotion är bra...

Idag började min dag på ett informationsmöte i stadshuset om mentorskap. Jag har anmält intresse som mentor för en årskurs 8:a elev, som behöver extra vuxenkontakt. Jag tycker det är oerhört viktigt att det finns vuxna som ställer upp på detta. Jag har anmält intresse och skulle verkligen vilja, MEN, jag måste nu fundera ordentligt om det är vettigt just nu  för mig. Jag har lite svårt att få tiden att räcka till.....måste fundera....

Därefter hade jag ett möte om -Hållbart resande i samhället-. Där ett flertal kommuner, förutom Södertälje, är Botkyrka, Huddinge, Nynäshamn och Tyresö med. Vi gick igenom en klimatstrategi som Botkyrka tagit fram. Den var intressant och den kommer vi kunna plocka en del ur, när vi nu jobbar med en klimatstrategi för Södertälje.

Sedan hade jag ett möte inbokat, som jag rusade till uppför 7 trappor, för att där få beskedet att mötet var inställt....Inställda möten är ganska sköna, och trappmotion är väldigt bra. Jag brukar alltid försöka gå, inte åka hiss till möten.

Sedan hade jag ett lunchmöte inbokat med Miljöchefen, Lasse. Det var ett inspirerande möte där vi bl a bestämde oss för att jag skulle kalla till ett möte om framtidens kollektivtrafik i stort, både i centrala stan, och i och till kommundelarna. Vi behöver ta ett helhetsgrepp.

Sedan hade jag inget möte förrän kl 14.00 då det var dags för trapporna upp till 5:e våningen. Nu skulle jag träffa miljöchefen igen, men tillsammans med miljöstrategerna. När jag klev in i skorvan som mötesrummet heter så stod en champangne (alkoholfri) flaska och vinglas på bordet. De ville fira att de nu är tre miljöstrateger anställda som är ett riktigt bra team som trivs ihop och får mycket gjort. Det tycker jag var mysigt gjort. Sedan presenterade de hur det går med arbetet de bedriver. Jag tycker de är väldigt entisiastiska och får väldigt mycket gjort. KUL!!!

Lt ringde sedan och ville veta vad som ska göras av kommunens fastighet Karlsborg, som nu har börjat vandaliseras. Inte bra....tomma hus är aldrig bra, när de upptäcks och oönskade medborgare använder det som tillhåll.... Vi, tekniska nämnden alltså, håller på att jobba med olika altrnativ där, men är inte klara ännu.....

Jag fick också en medborgarfrågemail, som var skickad till kommunen, som jag lovade svara på. Medborgaren tyckte det var dåligt att det inte finns några toaletter vid stationen i stan´. Vilket jag håller med om, men det är SL:s ansvar att se till detta. Vi i kommunledningen har skickat ett brev till SL:s styrelse och påtalat detta. Jag blev nu påmind om att vi troligtvis ännu inte fått något svar......vi skickade det i maj 2008. ;-)  vi kommer nu kolla upp detta.

När jag väl var hemma efter lite inhandling på ICA-Hörnan, så slog jag mig ner framför TV:n med datorn i knät. Jag har fortfarande några mail att svara på.

Jag satt på pilatesbollen framför min varma kakelugn och tittade på House, som jag tycker håller på att spåra ur.....blir sämre och sämre, vilket är tråkigt.

Nu är kl 22.50 och jag tänker sova......imorgon ska jag träffa en av de "oförskämda"...jag berättar mer imorgon..

Gonatt.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0